Dvd
Nederlands
In het familierestaurant De Zevende Hemel wil de doodzieke Maria Rossi haar man en kinderen voor een laatste keer harmonieus om zich heen hebben. Helaas staan ruzies en misverstanden deze wens in de weg.
Onderwerp
Familie, Liefde
Titel
De zevende hemel / regie Job Gosschalk ; scenario Job Gosschalk [e.a.]
Regisseur
Job Gosschalk
Acteur
Huub Stapel Henriette Tol Thomas Acda 1967- Tjitske Reidinga Ruben Van der Meer Jan Kooijman 1981- Noortje Herlaar
Componist
Melcher Meirmans Joris Oonk Chrisnanne Wiegel
Taal
Nederlands
Uitgever
E One, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 102 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
EAN
8713045247973

Besprekingen

Muzikaal familiedrama van Job Gosschalk (Jeuk; 't Schaep ahoy) met veel bekende namen: Henriëtte Tol, Huub Stapel, Thomas Acda, Tjitske Reidinga, Halina Reijn, Noortje Herlaar. Het echtpaar Maria en Max Rossi runt al bijna 35 jaar een Italiaans restaurant in Amsterdam. Ze willen dit jubileum uitgebreid vieren en daarna de zaak overdragen aan een van hun dochters en haar man. Wanneer Maria te horen krijgt dat ze terminaal ziek is, wil ze nog één keer met het hele gezin samen eten. Dat levert veel conflicten op, onder meer met de oudste broer die met zijn ouders gebroken heeft. De personages uiten hun gevoelens in Nederlandstalige liedjes van onder andere Doe Maar, Blöf, Guus Meeuwis en Nick en Simon. De recensenten oordelen heel verschillend. VPRO Cinema (vpro.nl) geeft 2 sterren voor 'soapy drama (...) cliché-kitch formulerecept (...) sentimenteel meezing-drama.' Marco Weijers (Telegraaf 24-11-'16) geeft 4 sterren: '(...) De goedgekozen nummers passen daarbij naadloos in het verhaal e…Lees verder

Over Job Gosschalk

Job Gosschalk (Bergum, 7 september 1967) is een Nederlands regisseur, schrijver en film- en televisieproducent.

Carrière

Samen met zijn neef Janusz Gosschalk was hij eigenaar van Kemna Casting waarvoor hij tot 2008 als castingdirecteur werkzaam was. Daarna heeft hij zich gericht op het produceren van films en televisieseries bij Kemna & Zonen. Gosschalk is verder mede-eigenaar van Kemna Theater, KemnaSenf (theaterproducties), Kemna Training (workshops voor acteurs) en Stemna (casting van stemacteurs). Daarnaast is Gosschalk mede-eigenaar van de Amsterdamse sportschool De Gymzaal, die besloten trainingen organiseert voor mensen gelieerd aan Kemna. Hij werd lange tijd gezien als een van de meest invloedrijke personen in de Nederlandse filmindustrie. Vanaf de oprichting in 2006 tot 2018 was hij lid van de Dutch Academy for Film.

Beschuld…Lees verder op Wikipedia

Suggesties