Dvd
Nederlands

De dierenwinkel

Jiskefet (auteur)
Titel
De dierenwinkel
Auteur
Jiskefet
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Jiskefet Producties, 2003
1 dvd-video
Speelduur
123 min.
Aantekening
De dierenwinkel werd uitgezonden in het VPRO-programma Jiskefet Nederlands gesproken
EAN
8713606910186

Besprekingen

Compilatie van televisieafleveringen van Jiskefet uit de seizoenen 1992, 1994 en 1995 over de dierenwinkel. Naast 15 items bevat de dvd ook nog een kijkje achter de schermen. Voor eerder verschenen televisieprogramma's ontvingen Michiel Romeijn, Herman Koch en Kees Prins indertijd een Nederlands Academy Award voor het Beste amusementsprogramma.

Over Jiskefet

Jiskefet was een humoristische, absurdistisch-satirische serie uitgezonden door de VPRO van 1990 tot 2005. Het woord "jiskefet" is Fries voor "vuilnisemmer" (in de meest letterlijke betekenis asvat) en werd als titel aangereikt door de moeder van eerste regisseur Pieter Verhoeff tijdens diens verjaardag.

De serie is gemaakt door Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch. Het programma was min of meer een voortzetting van het radioprogramma Borát, ook van de VPRO met veel sketches en improvisaties, met onder anderen Marjan Luif. Zij was vervolgens ook medebedenker van Jiskefet, maar hield het al snel voor gezien.

Op 18 november 2005 werd bekendgemaakt dat Jiskefet er na vijftien jaar mee stopte. Wel werden incidentele comebacks niet uitgesloten: zo gaven de acteurs op 8 december 2008 een optreden tijdens het Comedy Ball in de Amsterdamse Melkweg. Verder traden de acteurs in april 2010 zes avonden op in de Heineken Music Hall met de "Heb je no…Lees verder op Wikipedia