Prinses op les

Jeska Verstegen (auteur)
+1
Prinses op les
×
Prinses op les Prinses op les
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Keteltje is een prinsesje, dus moet ze van haar moeder op les om nette manieren te leren, koninklijk te leren zwaaien etc. Dat is echter buiten Keteltje gerekend. Deze prinses met pit heeft zo haar eigen maniertjes.
Titel
Prinses op les
Auteur
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
89 p. : ill.
ISBN
9789025862039 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

In Keteltje: prinses op les vinden we een heleboel leuke verhaaltjes over prinses Keteltje. Keteltje is nog maar zes jaar, maar haar moeder — de koningin — wil dat ze een nette prinses wordt en dus moet Keteltje nog heel wat leren over wat en hoe prinsessen precies doen. Zo moet ze voor een feest mooi leren ‘sinaasappelzwaaien’ naar de mensen. Speciaal hiervoor krijgt ze zwaailes van de Groetmeester, en perst ze wel honderd sinaasappels, zodat ze tegen diezelfde avond als volleerd kan zwaaien. Maar meestal is Keteltje gewoon haar eigen spontane en ongedwongen zelf. Zo slaagt ze erin om een reuzegrote, groene stuiterbal te bestellen terwijl ze het koninklijk telefoneren aan het oefenen was. Of zorgt ze voor een van de eerste badkameroptredens op tv, omdat Keteltje zich bij het zingen pas echt op haar gemak voelt als ze in bad zit. Of helpt ze haar moeder met een lastige situatie door stiekem een heleboel biggetjes te redden die anders misschien gedood zouden zijn, en ze tijdelij…Lees verder
De energieke 6-jarige prinses Keteltje moet nog een hoop leren voor ze een 'echte' prinses is. Heel veel les dus, door het hele boek heen, in bijvoorbeeld koninklijk zwaaien of telefoneren. Prins opa is haar grote vriend, die haar helpt en met wie ze spannende dingen beleeft. Vrolijk voorleesboek over een prinsesje dat het liefst wil spelen, maar soms ook een echte prinses moet zijn. Rode draad door het boek is de zoektocht naar een verrassing van haar overleden lievelingsoma, speciaal voor Keteltje. Vlot leesbaar, in korte hoofdstukken van ca. vier pagina's met af en toe een moeilijk woord (betweter, prieel). Op elke bladzijde staan kleurrijke, vrolijke illustraties van de auteur, verschillend van grootte, die doen denken aan de illustraties van Fiep Westendorp. Voorin een kennismaking met de belangrijkste personages in het boek via illustraties in de vorm van pasfoto’s met de naam plus een karakteristiek. Leuk zijn ook de verwijzingen naar het 'echte' koningshuis bv. Koninginnedag o…Lees verder

Keteltje, Prinses op les

'Daghallo!'
In dit vrolijke meisjesboek neemt de zesjarige prinses Keteltje je mee in haar kinderlijke, koninklijke wereldje. Koningin Moeder leert haar om een echte deftige prinses te worden, maar dat is hard labeur. Ze moet flink leren eten, koninklijk zwaaien en telefoneren, lintjes knippen enz. Gelukkig blijft spring-in-‘t-veld Keteltje steeds een vrolijke meid, die nog het liefst van al hard ‘Daghallo!’ roept. Haar relatie met Prins Opa is hartverwarmend, net als de connectie die ze voelt met haar overleden Prinses Oma. Ook al is het boek soms wat moraliserend, het is een aanrader.
Met de eerste wet van onze kleine prinses ga ik alvast helemaal akkoord: ieder kind moet minstens één verhaaltje voor het slapengaan voorgelezen krijgen.
'Keteltje, Prinses op les', is mooi geïllustreerd en vormgegeven. De zomerse kleuren en guitige tekeningen passen heel goed bij het verhaal en het karakter van het prinsesje. Erg leuk ook is de voorstelling van de personages aan het …Lees verder

Over Jeska Verstegen

Jeska Verstegen (Delft, 23 maart 1972) is illustrator en auteur.

Loopbaan

Jeska Verstegen begon met tekenen in 1990. Ze tekende in het begin van haar carrière voornamelijk voor tijdschriften, waaronder Libelle en Bobo. De stijl die zij ontwikkelde was sprookjesachtig. In 1992 begon zij met het tekenen en schrijven van kinderboeken. Intussen heeft zij diverse boeken voor veel verschillende leeftijden op haar naam staan.

Ook heeft ze van 1995 t/m 1999 voor de NPS tekeningen gemaakt voor de inleiding en de klok bij de intocht van Sinterklaas.

Bibliografie

Een aantal boeken:

  • De kok die alles wilde proeven, ill. + tekst (1996)
  • Zie de maan schijnt..., ill. (1998)
  • Het dagboek van de reizende nar, ill. (1999)
  • Het toverboek, ill. + tekst (2000)
  • Het jaar rond met de vier kaboutertjes, ill. (2000)
  • Lees verder op Wikipedia