Boek
Nederlands

De mammoetjagers

Jean M. Auel (auteur)
Na drie jaar alleen te hebben rondgezworven ontmoet een jong meisje uit de IJstijd een man met wie zij verder trekt naar een stam van mammoetjagers.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De mammoetjagers
Auteur
Jean M. Auel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mammoth hunters
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2007 | Andere uitgaves
734 p. : ill.
ISBN
9789046112441

Andere talen:

Besprekingen

Ayla en Jondalar zijn op weg naar de Zelandoniërs. Onderweg vinden ze gastvrijheid bij de Mammoetiërs. Ze willen de thuisloze Ayla adopteren. Ze aanvaardt. Na heel wat relationele problemen trekken zij en Jondalar verder.
Het is nu al 22 jaar geleden dat Jean Auels De stam van de holebeer verscheen, het eerste deel van wat de tot nu toe opmerkelijkste en bekendste prehistorische fantasy-cyclus zou worden. De figuur van Ayla sloeg van bij het begin zeer goed aan, een vrouw met een sterke persoonlijkheid, die vanwege haar 'anders zijn' (zij is een Cro-Magnon) bij de Neanderthalers, die haar eerst hadden geadopteerd, verstoten wordt en haar lot in eigen handen neemt. Doorheen de cyclus groeit zij uit tot een overal gewaardeerde vrouw, die echter zoveel kunde en wijsheid tentoonspreidt, dat ze door Auel zowat een superstatus aangemeten krijgt.
Waar de schrijfster in de eerste twee delen haar wetenschappelijke bevindingen met voldoende realisme en een goed gedoseerde portie li…Lees verder
Een jong meisje dat in een van de IJstijden alleen in een vallei geleefd heeft, komt na drie jaar in contact met een man met wie ze op weg gaat naar zijn stam. Tijdens hun tocht belanden ze bij de Mammoetjagers die hen, vanwege de buitengewone gaven van de vrouw, in hun midden opnemen. Zij leren hun zeden en gebruiken kennen en een lid van de groep wil met het meisje huwen. Tenslotte ervaart zij dat de band met haar eerste geliefde sterker is en ze verlaat de stam om met hem verder te trekken. Een boeiende, goed gedocumenteerde roman, een zelfstandig vervolg op "De stam van de holenbeer" en "De vallei van de paarden', waarin een uitstekend beeld van alle facetten van het leven van de prehistorische mens gegeven wordt. Dikke paperback, kleine druk, volle bladspiegel, weinig marge.

Over Jean M. Auel

Jean Marie Auel (geboren Jean Marie Untinen; Chicago, Illinois, 18 februari 1936) is een Amerikaanse schrijfster.

Ze is de tweede van vijf kinderen van Neil Solomon Untinen, een huisschilder, en Martha Wirtanen. Jean was als studente lid van Mensa, de club van mensen met een hoog IQ, en studeerde in 1976 af aan de Universiteit van Portland als Master of Business Administration. Tegenwoordig woont ze in Oregon met haar man Ray Bernard Auel, met wie ze in 1954 trouwde. Ze hebben samen vijf kinderen.

Romanserie De Aardkinderen

In 1977 begon ze met de voorbereidingen voor de prehistorische romanserie De Aardkinderen (Earth's Children). Ze bestudeerde boeken over de ijstijd en volgde een overlevingscursus. Ze leerde veel over jagen met primitieve middelen, over eetbare en geneeskrachtige planten en het bewerken van vuurstenen. Ook reisde ze naar Europa en bezocht diverse prehistorische vindplaats…Lees verder op Wikipedia