Over een schrijfster die terugkeert naar geboortedorp in Minnesota om daar haar inmiddels getrouwde jeugdvriendje het hoofd op hol te brengen.
Titel
Young adult
Regisseur
Jason Reitman
Componist
Rolfe Kent
Acteur
Charlize Theron Patrick Wilson Patton Oswalt
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5050582881318

Besprekingen

Een zwarte komedie uit 2011 van Jason Reitman (Up in the air; Juno) met in de hoofdrol Charlize Theron (Snow white and the huntsman). Mavis Gary woont in Minneapolis, Minnesota, is schrijfster van tienerromans, eind dertig en onlangs gescheiden. Wanneer ze het bericht krijgt dat haar vroegere vriendje en zijn vrouw een baby hebben gekregen, reist ze naar haar geboorteplaats, een slaperig stadje, om hem terug te veroveren. Joost Broeren (Filmkrant maart '12): '(...) een film die subtiel van de gebaande Hollywoodpaden af stapt. (...) Young Adult kleurt net buiten de lijntjes van die pasvorm, en blijkt gelukkig net zo wars van behagen als zijn hoofdpersonages. Coen van Zwol (NRC 1-3-'12): '(...) Mavis' waanzin is eigenlijk deerniswekkend. Dat Young Adult toch zo grappig is, is een verdienste van Charlize Theron. Haar Mavis is bot en obstinaat, maar vooral beeldschoon. (...) Om dan toch een steek van medelijden te voelen als ze wegzinkt in onversneden melodrama. (...)' Met extra's.

Over Jason Reitman

CC BY 2.0 - Foto van/door Missy from Brooklyn, New York City

Jason Reitman (Montreal, 19 oktober 1977 is een Canadees-Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent. Hij is het bekendst van zijn langspeelfilms Thank You for Smoking (2005), Juno (2007), Up in the Air (2009) en Young Adult (2011).

Biografie

Jason Reitman werd op 19 oktober 1977 geboren in Montreal, Quebec als zoon van de Canadese regisseur Ivan Reitman. Na hem werden nog zijn zussen Caroline en actrice Catherine geboren. Via zijn vaderskant is hij joods. Door de baan van zijn vader, verhuisde het gezin in Jasons kindertijd naar Los Angeles. Hierdoor beschikt hij zowel over het Canadese als het Amerikaanse staatsburgerschap.

Carrière

Reitmans eerste film Thank You for Smoking verscheen in 2005. Deze film was gebaseerd op een boek van Christopher Buckley en door Reitman zelf bewerkt tot een filmscript. De f…Lees verder op Wikipedia

Suggesties