Boek
Nederlands
Voor de kust van Afrika wordt de zwangere dochter van een prominente Amerikaanse politicus ontvoerd bij een kaping door Somalische piraten. Het Sigma-team moet haar zien te redden, maar krijgt te maken met het Gilde, een duistere orde die al eeuwen de geschiedenis weet te manipuleren.
Titel
Bloedlijn
Auteur
James Rollins
Vertaler
Gerda Wolfswinkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bloodline
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
461 p. : ill.
ISBN
9789024558469 (paperback)

Besprekingen

Een afstammelinge van de tempeliers ontvreemdt hardhandig de Bachal Isu, de staf van Jezus, van een meer dan vijfhonderdjarige man en vermoordt hem zonder mededogen. Het jaar is 1025. Al gauw is duidelijk dat de afstammelingen van de tempeliers en verwanten over lijken gaan om hun doelstellingen te bereiken. Wanneer duizend jaar later Amanda, de Amerikaanse presidentsdochter van James T. Grant, ontvoerd wordt voor de kust van Somalië, krijgt het Sigma-team de opdracht om haar te redden. Bovendien is Amanda hoogzwanger en begrijpt niemand waarom ze in het geniep Amerika verlaat om naar Somalië te gaan. Grayson Pierce leidt het Sigma-team en huurt de veteraan Tucker Wayne en zijn getrainde hond Kane in. Om zijn team te vervolledigen schakelt Pierce Seichan in, een Vietnamslachtoffer, ex-lid van het Gilde en dubbelagent bij Sigma Force. Terwijl het team op zoek gaat naar Amanda, die ergens in de Somalische jungle wordt gevangen gehouden, houdt Painter Crowe, directeur van Sigma Force zic…Lees verder
De leden van Sigma krijgen opdracht de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te bevrijden, maar stuiten op het Gilde, een geheim genootschap dat al eeuwenlang op zoek is naar onsterfelijkheid. Het ongeboren kind van de dochter moet daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Als zij aanwijzingen krijgen dat de familie van de president betrokken is bij het experiment, staan ze er ineens alleen voor. Ook in dit zevende, zelfstandig te lezen deel uit de Sigmareeks staat de ploeg van commandant Gray centraal met hun combinatie van terrorismebestrijding en wetenschap. Het taalgebruik is niet moeilijk, maar met name de wetenschappelijke verhaallijnen zijn niet altijd even makkelijk te volgen. De grote hoeveelheid spanning, steeds weer anders verpakt (zo is er een belangrijke rol weggelegd voor een oorlogshond en dodelijke robots) zorgt echter voor een voldoende onderhoudend verhaal dat leest als een actiefilm. En hoewel de karakters nogal stereotype en ogenschijnlijk onkwetsbaar lij…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties