Boek
Nederlands

Pak me dan als je kan

James Patterson (auteur)

Pak me dan als je kan

In de reeks:
Genre:
Een koppel moordenaars doodt belangrijke politici uit Washington, terwijl de politie zijn handen al vol heeft aan een seriemoordenaar van kinderen.
Extra onderwerp
Romans
Titel
Pak me dan als je kan
Auteur
James Patterson 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jack and Jill
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 1997
339 p.
ISBN
90-274-5372-1

Besprekingen

De Amerikaanse misdaadauteur vlecht hier twee verhaallijnen door elkaar waarin rechercheur Alex Cross de hoofdrol speelt. In het ene verhaal staan de moorden centraal die gepleegd worden door 'Jack and Jill' op vooraanstaande Amerikanen, waaronder de president, vanwege ingrijpende veranderingen die de laatste van plan is door te voeren. Het andere verhaal gaat over een dertienjarige jongen die kinderen vermoordt die op de school zitten waar ook Alex' kinderen naartoe gaan. Beide zaken lost Alex op, maar niet nadat er vele slachtoffers zijn gevallen. Het boek is opgebouwd uit 115 hoofdstukken, die niet zelden met een 'cliffhanger' eindigen. Het is vol vaart geschreven en behoudt tot het einde spanning. Pocketeditie, kleine druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties