Boek
Nederlands

Cross fire

James Patterson (auteur), Paul Witte (vertaler)
Titel
Cross fire
Auteur
James Patterson 1947-
Vertaler
Paul Witte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cross fire
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010
318 p.
ISBN
9789023457237 (paperback)

Besprekingen

Washington D.C. is in de ban van een sluipschutter. Zijn doelwitten zijn corrupte politici, zakenlui en rechters. Sommige inwoners beschouwen de moorden als een ‘immanente rechtvaardigheid’, anderen willen dat de dader zo snel mogelijk wordt opgepakt. Alex Cross, die niet langer voor de FBI werkt, maar voor de Metropolitan Police, wordt op de zaak gezet. Hij krijgt hiervoor assistentie van Max Siegel, die hem door de FBI wordt opgedrongen en hem meermaals tegen de haren en zijn gigantische ego in strijkt. Maar de zaak moet worden opgelost voor er nog meer doden vallen en er zijn nauwelijks aanknopingspunten.
De modus operandi, de afstand, de onmogelijke hoek en de twee moorden in een drukke omgeving, getuigen van lef. De moordenaar wist precies waar en wanneer hij ergens moest zijn, had aardig greep op de gewoonten van zijn slachtoffers, op de bezigheden van de mensen in hun omgeving en op persoonlijke details uit hun verder publiek bestaan. Voor het verzamelen van dat soort info…Lees verder
Zestiende, afzonderlijk te lezen, deel in een serie rond Alex Cross, psycholoog en rechercheur moordzaken bij de politie van Washington D.C. Cross heeft zijn eveneens bij de politie werkende vriendin Brianna Stone ten huwelijk gevraagd. Er worden twee corrupte politici door sluipschutters gedood. Cross wordt op de zaak gezet en krijgt assistentie van FBI-man Max Siegel, met wie hij niet goed over weg kan. De moorden gaan door. Dan krijgt Cross een telefoontje van zijn aartsvijand Kyle Craig die wraak wil op Cross en zijn gezin. Onderhoudende, spannende en vlot weglezende thriller. Korte hoofdstukken waarin het verhaal vanuit wisselend perspectief wordt verteld (ook in de ik-vorm). Het slot belooft een vervolg. De Amerikaanse bestsellerauteur (1947) schreef ook de serie Women's Murder Club. Enkele delen uit de Alex Cross-serie zijn verfilmd met Morgan Freeman als Cross. Paperback, vrij kleine druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties