Titel
Barbe-bleu
Componist
Jacques Offenbach 1819-1880
Librettist
Henri Meilhac Ludovic Halévy
Uitvoerder
Yann Beuron  (tenor) Héloïse Mas 1988- (mezzosopraan) Christophe Gay  (bariton) Christophe Mortagne  (tenor) Laurent Pelly  (regisseur) Choeur de l'Opéra de Lyon  (koor) Orchestre de l'Opéra de Lyon  (orkest)
Dirigent
Michele Spotti 1993-
Uitgever
Opus Arte, 2021
1 dvd-video + boekje
Speelduur
123 min.
Aantekening
Ondertitels: Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans.
EAN
0809478013365
CDR
DCD1681

Over Jacques Offenbach

Jacques Offenbach, geboren als Jakob Offenbach, (Keulen, 20 juni 1819 – Parijs, 5 oktober 1880) was een Franse componist en cellist en dirigent van Duits-Joodse afkomst.

Offenbach geldt als een van de scheppers van de operette. Hij heeft vele vooral komische opera's gecomponeerd. Door zijn werk is de operette een internationaal aanvaarde kunstvorm geworden. Zijn producties - een hechte fusie van dialogen en theatrale decorstukken - waren van ongeëvenaarde muzikale verve en vol met satirische ironie: Offenbach nam daarmee een hak met de moraal en manieren van het Tweede Keizerrijk en hij werd hierom gewaardeerd.

Een van de weinige 'serieuze' opera's die nog steeds repertoire houdt, is Les contes d'Hoffmann. Deze werd Offenbachs zwanenzang, die bij zijn overlijden nog onvoltooid was.

Levensloop

Jakob Offenbach was de op een na oudste zoon van de joodse kantor Isaac Juda Offenbach. Jakob leerde e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties