God woont tegenwoordig met zijn vrouw en zijn dochter Ea in Brussel waar hij via zijn computer de mensheid flink dwars zit. Ea komt in opstand en verspreidt met dezelfde computer de sterfdata van iedereen.
Taal
Frans
Uitgever
Belga Home Video, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
110 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412370818393
mooov

Besprekingen

Belgische speelfilm tussen slapstick en drama van Jaco Van Dormael met onder meer Benoît Poelvoorde en Catherine Deneuve. God bestaat en hij zit in een Brussel achter een computer allerlei wetten uit te vaardigen om de mensen te pesten: de andere rij is altijd langer, de telefoon gaat als je net in bad zit, maar ook regisseert hij ongelukken en oorlogen. Zijn dochter pikt het niet langer, hackt de computer, stuurt iedereen zijn sterfdatum en gaat op zoek naar apostelen via surrealistische scenario's. De kritieken zijn lovend: Benoît Poelvoorde zet een lekker vunzige God neer en het dochtertje acteert heel goed. 'Uiteindelijk is Le tout nouveau testament vooral van Van Dormael zelf en voelt het als een geschenk om je eindelijk weer in diens geïnspireerd gekke universum onder te dompelen', vindt Kevin Toma (Volkskrant 5-11-'15) en geeft 4 sterren. Ook Ronald Rovers (Cinema.nl 4-11-'15) geeft 4 sterren: 'Liefhebbers kunnen zoeken naar citaten, zoals Buñuels openingsshot uit The Diary of …Lees verder

Over Jaco Van Dormael

Jaco Van Dormael (Elsene, 9 februari 1957) is een Belgische cineast.

Na zijn filmstudies (opnametechnieken en filmproductie) aan het INSAS in Brussel en de École Louis-Lumière in Parijs werkte hij eerst als toneelregisseur, alvorens in de filmwereld te stappen.

Zijn eerst langspeelfilm, Toto le héros, verscheen in 1991. Hiermee won Van Dormael dat jaar de César voor Beste buitenlandse film en de Caméra d'or op het Filmfestival van Cannes. In 1996 ontving Van Dormael de Plateauprijs voor de film Le Huitième Jour. De film werd ook genomineerd voor een Golden Globe.

Zijn derde langfilmproductie, Mr. Nobody, dateert uit 2009. Met hoofdrollen voor Jared Leto en Sarah Polley. De filmlocaties bevinden zich in Canada, Duitsland en België.

Van het in 2019 uitgekomen album De laatste farao in de Blake en Mortimer reeks, verzorgde hij samen met de Belgische schrijver Thomas Gunzig het scenario. De tekeningen zijn van François Schu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties