Boek
Nederlands
Wanneer een succesvolle vrouw in Hollywood obstakels op haar pad vindt, doet ze er alles aan om haar leven snel weer onder controle te krijgen.
Titel
Gevaarlijke kus
Auteur
Jackie Collins
Vertaler
J. Van Zanten H. Lemmens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dangerous kiss
Uitgever
Amsterdam: Rainbow Zilver, 2012
415 p.
ISBN
9789041763334 (paperback)

Besprekingen

Lucky Santangelo, de hoofdrolspeelster in deze roman, is een mooie, sterke en bijzondere zakenvrouw met een berucht verleden. Opgegroeid in het milieu van de maffia, enkele mislukte huwelijken achter de rug, maar thans is ze een van de beroemdheden van Los Angeles. Ze is eigenares van de Panther Studios in Hollywood en is getrouwd met de befaamde regisseur Lennie Golden, met wie ze drie prachtkinderen heeft. Het geluk van Lucky kan niet op, tot op de avond dat haar man en haar schoonzus betrokken raken bij een carjacking. Lucky's schoonzus overlijdt bij deze overval; Lennie raakt slechts licht gewond, maar kan dit drama moeilijk verwerken. Lucky's wraaklust is groter dan ooit, maar door haar zoektocht naar de dader verwaarloost ze haar gezin, waardoor haar huwelijk in het gedrang komt. In deze moeilijke periode wordt ze echter geconfronteerd met haar verleden en ook met het verleden van haar man, wat de situatie er natuurlijk niet eenvoudiger op maakt.

Gevaarlijke kus is…Lees verder
Vijfde boek in de Santangelo-serie, over de beeldschone, succesvolle, Hollywoodse zakenvrouw Lucky Santangelo, een vrouw met 'weelderige gitzwarte krullen ... gevaarlijk schitterende zwarte ogen en een volle, sensuele mond'. Lucky's nichtje, een supermodel 'met romige perzikhuid en volle pruillippen' wordt gekidnapt door een sinistere Italiaanse graaf, en een steractrice uit de nieuwe film van Lucky's derde echtgenoot wordt vermoord. En de mooie jonge Claudia, die in 'Vendetta' Lucky's man redde uit de Siciliaanse grot waarin hij gevangen zat, blijkt een zoon van hem te hebben. Sensatie, hartstocht, geld, misdaad, drugs, seks en macht, daar draait het om in deze glitter en glamour Hollywoodverhalen. Er komt geen normaal mens in voor, iedereen is bloedmooi en/of steenrijk, maar juist daarom worden deze boeken zo graag en zo veel gelezen. Zelfstandig te lezen vervolg op 'De peetdochter', 'Lucky', 'Lady Boss' en 'Vendetta'. Pocket met zeer kleine druk en smalle marges.

Over Jackie Collins

Jacqueline Jill ("Jackie") Collins (Londen, 4 oktober 1937 – Beverly Hills, 19 september 2015) was een Brits romanschrijfster. Ze was de jongere zuster van actrice Joan Collins.

Levensloop

Collins heeft drieëndertig romans op haar naam staan, waarvan er in 2015 wereldwijd naar schatting tussen de 250 en 400 miljoen waren verkocht. Haar boeken beschrijven voornamelijk het leven van rijke en beroemde personages uit de rijke wereld van Hollywoodfilmsterren. Als kind schreef Collins verhaaltjes en hield ze een dagboek bij. Hoewel ze aanvankelijk actrice wilde worden, net als haar zus Joan, stortte ze zich uiteindelijk op het schrijverschap. Haar eerste boek, The World is Full of Married Men (1968), werd meteen een bestseller. Nadien schreef Collins de ene bestseller na de andere. Met Hollywood Wives brak ze in 1983 internationaal door. Een aantal romans werd verfilmd of bewerkt tot miniseries op televisie. In 1998 had…Lees verder op Wikipedia