Makkelijk lezen
Nederlands

Milan is alleen

Ilona Plichart (auteur), Jimmy Kets (fotograaf)

Besprekingen

Wablieft kennen we vooral als de krant met vereenvoudigde nieuwsartikels en grappige weetjes voor volwassenen die Nederlands leren, voor laaggeletterden of analfabeten die leren lezen.
Deze boeken in de gelijknamige reeks, in een duidelijke taal, aangevuld met realistische, mooie foto’s, zijn bedoeld voor startende lezers. Elk boek is bovendien ook beschikbaar als luisterboek.
Dit verhaal van Wablieft-coördinatrice Ilona Plichart gaat over een alleenstaande papa, Milan. Zijn zoon Igor is ziek. Milan moet echter werken en kan niet thuisblijven om voor zijn zoon te zorgen. Gelukkig kan de buurvrouw hem een handje helpen. Igor wordt uitgenodigd op een feestje, maar omdat dit nieuw is voor Milan reageert hij onwennig. Daarna vraagt de mama van Amin of Igor bij hem mag komen spelen. Milan voelt zich wat verloren zonder zijn zoon, maar stilaan gaat z'n wereld open, mede dankzij de lieve buurvrouw.
De geschetste situatie is zeer herkenbaar voor de meeste ouders; je leer…Lees verder
Milan woont samen met zijn zoon Igor. Dat is best zwaar zonder vrouw. Vooral als Igor ziek is. Wat moet hij doen? Hij moet toch werken? Gelukkig is er een lieve buurvrouw. Zij helpt hem. Zij leest Igor voor in bed. Zij let op Igor. Nu kan Milan met een gerust hart naar zijn werk. Maar dan gaat zij een tijdje weg. Haar dochter in Japan heeft een baby gekregen. Wat nu? Moet hij nu zelf Igor overal naar toe brengen? Dat vindt hij moeilijk. Contact leggen met anderen is niet gemakkelijk voor hem. Dan komt de lieve buurvrouw terug. Ze heeft een goed idee... Korte zinnen, een sterk verhaal van Ilona Plichart, mooie zwart-witfoto's van Jimmy Kets, een duidelijke druk, een ruime bladspiegel. De 'beeldboeken' van Wablieft, Centrum voor Duidelijke Taal (Mechelen), zijn bedoeld voor de beginnende volwassen lezer. Bij dit boek is gratis lesmateriaal ontwikkeld: een overzichtsbundel, talig oefenmateriaal, een rollenspel (in iemand anders’ schoenen), gezinsvormen. Zie: http://www.wablieft.be/boekenLees verder