De passies van een jongeman in het Barcelona van begin 20ste eeuw gaan niet met elkaar samen. Om zijn eigen weg te vinden moet hij kiezen tussen rijkdom, macht, drugs, alcohol en liefde.
Titel
De schilder van Barcelona
Auteur
Ildefonso Falcones
Vertaler
Joke Mayer Fennie Steenhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
El pintor de almas
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
667 p.
ISBN
9789024589579 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Barcelona gaat de 20ste eeuw op turbulente wijze in. Terwijl de constructie van moderne gebouwen Dalmau Sala inspiratie geeft voor zijn eigen aardewerk schilderkunsten, beeft de grond van de arbeidersprotesten, waar zowel zijn zus als zijn geliefde, Emma, actief aan meedoen. Dalmau verloochent zijn eigen waarden om hen te beschermen. Om degenen die hij liefheeft te redden, moet hij aankloppen bij zijn religieuze, maar schatrijke baas don Bello. Hij heeft bijzonder hoge eisen en trekt hem steeds verder de wereld in van list en bedrog. Daar komt nog bij dat ook Bello’s dochter Dalmau op verschillende manieren manipuleert en drugs en drank in het spel zijn. Weet Dalmau zichzelf te vinden? Lange alinea’s, kunstige volzinnen die het Barcelona van 1900 tot in de details laten opleven. Personages zijn stereotypes, zodat de tegenstellingen arm-rijk, goed-slecht nog meer worden benadrukt. Herkenbare stijl en verhaallijn van auteur o.a. 'Koningin op blote voeten' en 'De erfgenamen'. Ander tijdp…Lees verder

Over Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones de Sierra (Barcelona, 1959) is een Spaans advocaat en auteur.

Falcones werkt in Barcelona als advocaat en leidt daar zijn eigen kantoor. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden schreef hij in vier jaar tijd zijn debuutroman, De Kathedraal van de Zee. Dit is een historische roman die zich in de middeleeuwen in Barcelona afspeelt tegen de achtergrond van de bouw van de Santa María del Mar.

Sinds de verschijning van het boek, eind 2006, zijn er in Spanje meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Intussen is het boek in allerlei talen vertaald en in meer dan 30 landen verschenen.

Werk

  • 2007: De Kathedraal van de Zee (orig.: La Catedral del Mar)
  • 2009: De Hand van Fatima (orig.: La Mano de Fatima)
  • 2014: Koningin op blote voeten (orig.: La Reina Descalza (2013))
  • 2017: De erfgenamen (orig.: Los herederos de la tierra …Lees verder op Wikipedia