Dvd
Nederlands

Flikken Rotterdam. Seizoen 2

Huub Stapel (acteur), Mark Van Eeuwen (acteur), Cees Geel (acteur)
In Rotterdam krijgen officier van justitie Hein Berg en het rechercheteam van de politie te maken met levensgevaarlijke zaken.
Taal
Nederlands
Uitgever
TRC, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 450 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718274548143

Besprekingen

Seizoen 2 van een spin-off van het succesvolle 'Flikken Maastricht', bedacht door mede-scenarioschrijver en mede-regisseur Victor Reinier. Een team van politiemensen lost per aflevering een aantal zaken op en ondertussen leert de kijker de privé-situaties van de personages beter kennen. In de hoofdrollen onder meer Huub Stapel, Mark van Eeuwen, Maartje van de Wetering, Cees Geel en Maryam Hassouni. De serie is donkerder en spannender dan het origineel. Aan het begin van dit seizoen blijkt dat de doodgewaande rechercheur Ben Slachter (Peter Paul Muller) toch leeft. Ondanks de inspanningen van officier van justitie Hein Berg wordt hij aangehouden op verdenking van corruptie en in het huis van bewaring geplaatst. Van daaruit onderzoekt hij het verleden van een medegevangene (Arend Brandligt). Het team krijgt te maken met een seriemoordenaar, mensenhandel, gewelddadige overvallen, ontvoeringen, witwaspraktijken en een criminele motorbende. Tien afleveringen.

Over Huub Stapel

Hubertus Wijnandus Jozef Marie (Huub) Stapel (Tegelen, 2 december 1954) is een Nederlandse acteur. Hij werd bekend door de films De lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988) van Dick Maas.

Carrière

Nadat Stapel de mavo had afgerond begon hij te werken als glazenwasser en automonteur. Hij had hiernaast een jaar amateurtoneel gedaan. Voor de toneelacademie Maastricht werd hij afgewezen wegens gebrek aan talent. Toen is hij in Rijswijk spellessen gaan volgen, waardoor hij na een jaar wel werd toegelaten tot de academie in Amsterdam. Eind 1975, toen zijn vader overleed, is hij weer in Tegelen gaan wonen en heeft hij zijn opleiding in Maastricht afgemaakt. Hij was de eerste student, die afstudeerde met twee diploma's, het docenten- en het acteursdiploma. In zijn studiejaren kreeg hij contact met Guus Hermus, die hem vroeg voor de hoofdrol in het toneelstuk Harold and Ma…Lees verder op Wikipedia

Suggesties