Boek
Nederlands

Volle bloei : roman

Hetty Kleinloog (auteur)
+1
Volle bloei : roman
×
Volle bloei : roman Volle bloei : roman

Volle bloei : roman

Genre:
Vijf oudere vrouwen helpen elkaar bij het verwezenlijken van hun diepste wens en bouwen al doende een diepe vriendschap op.
Titel
Volle bloei : roman
Auteur
Hetty Kleinloog
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2018
415 p.
Aantekening
Vormt samen met Volle kracht (deel 2) en Volle glorie (deel 3) een trilogie
ISBN
9789460683985 (paperback)

Besprekingen

Vijf oudere vrouwen ontmoeten elkaar op een begraafplaats en beginnen een hechte vriendschap. Ze zijn van plan om nog iets van hun leven te maken, want ze voelen zich nog in volle bloei. Vol enthousiasme helpen ze elkaar met het verwezenlijken van wensen, zoals: een wereldreis maken, een adoptiezoon vinden, een orgasme beleven en een hit scoren. Daarnaast wil een van hen, die twaalf jaar in de gevangenis heeft gezeten voor de moord op haar man, uitzoeken of ze hieraan wel schuldig is. Grappige verwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en worden afgewisseld met diepere gedachten over verlies, vriendschap, moed en rouw. Hetty Kleinloog is naast auteur ook scenario- en toneelschrijver en werkt mee aan verschillende televisieseries. Ze debuteerde in 2014 met de jeugdroman ‘Vuurwerk’. In ‘Volle bloei’ laat ze zien dat ze een scherp dialoogschrijver is en verschillende verhaaldraden tot het eind toe spannend kan houden. Een luchtige, ontroerende roman met scherpe kantjes, over de waarde…Lees verder

Over Hetty Kleinloog

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hettykleinloog

Hendrika (Hetty) Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is toneelschrijver, scenarioschrijver, tekstdichter, librettist, romanschrijver, dramadocent, docent creatief schrijven en toneelregisseur.

Van 1984 tot 1988 studeerde zij aan de Theaterschool Amsterdam, de parttime opleiding Docent Drama. Als afstudeerproject richtte zij Theatergroep Mevrouw Jansen op. Bij deze theatergroep was zij tot de opheffing in 2009 creatief leider, auteur, regisseur en tekstdichter. Voor diverse andere theatergroepen heeft zij toneelstukken geschreven, onder andere voor Theatergroep Troost Gouden Kooistra (2012), over het leven van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

Vanaf 2000 schrijft Hetty televisiedrama. Zij werkte als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur mee aan tv-series als ONM, Lotte (Talpa), SpangaS (NCRV), Malaika (RTL 5), Tita Tovenaar (AVRO), De Spa (Talpa), De Kameleon (KRO/NCRV) en aan diverse bedrijfsfilms en transmediale producties. Bij Spangas vormde zij onderde…Lees verder op Wikipedia