Boek
Nederlands

De geur van bruine bonen

+1
De geur van bruine bonen
×
De geur van bruine bonen De geur van bruine bonen

De geur van bruine bonen

In de reeks:
Genre:
Een vrouw raakt in een crisis wanneer haar familie en gezin te veel van haar eisen.
Titel
De geur van bruine bonen
Auteur
Henna Goudzand Nahar
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: In de Knipscheer, 2020
369 p.
ISBN
9789493214170 (paperback)

Besprekingen

Familieverhoudingen staan centraal in het eerste deel van een tweeluik over Ilse Madrettor. Een vrouw gewend zich op te offeren voor anderen trekt het niet langer wanneer haar puberdochter haar daarmee confronteert. Haar werkloze man is vooral met zijn eigen familie bezig. Wanneer haar beste vriend begint over het drugsverleden van oom Frank die altijd klaar heeft gestaan voor Ilse, wordt het haar te veel. Waarom staat Ilse niet sterk in haar schoenen? Een liefdeloze jeugd gevolgd door een maatschappij die volledige aanpassing eist en de eigen cultuur geen ruimte biedt? Een moeder die manipuleert? Er zijn reden genoeg om bij de pakken neer te zitten maar Ilse bindt de strijd aan.

Over Henna Goudzand Nahar

Henna Goudzand Nahar, eigenlijk Henna Goudzand (Paramaribo, 28 december 1953), is een Surinaams schrijfster. Zij schreef ook onder de namen Amber en Amber Nahar.

Leven

Henna Goudzand werkte als docente Nederlands in Paramaribo en – sinds ze in 1989 naar Nederland trok – in Amsterdam. In 2020 ging zij met pensioen.

Literair werk

Goudzand publiceerde verhalen in het Surinaamse vrouwentijdschrift Brasa, in Preludium (1988), De Gids (1990), De Groene Amsterdammer (1992), en in de bloemlezingen Verhalen van Surinaamse schrijvers (1989), Hoor die tori! (1990), Sirito (1993) en Mama Sranan; 200 jaar Surinaamse verhaalkunst (1999). Zij schreef de jeugdboeken Op zoek naar een vriend (1994), De Bonistraat (1996), Toch nog gelukkig (1996; samen met Baptista van Laerhoven), en De stem van Bever…Lees verder op Wikipedia