Boek
Nederlands

De duivel in het glas

Helene Tursten (auteur), Erica Weeda (vertaler)
Terwijl Irene Huss de balans probeert te bewaren tussen haar gezin en haar werk als rechercheur, worden in een dorpje in de buurt van Göteborg drie brute moorden gepleegd.
Titel
De duivel in het glas
Auteur
Helene Tursten
Vertaler
Erica Weeda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Glasdjävulen
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2012
347 p.
ISBN
9789044520347 (paperback)

Besprekingen

Inspecteur Irene Huss wordt geconfronteerd met een in koelen bloede geëxecuteerd domineesechtpaar. Hun zoon Jacob, een jonge gescheiden gymleraar, is een etmaal eerder al vermoord aangetroffen in het vakantiehuisje van de familie. In eerste instantie wijzen de met bloed aangebrachte pentagrammen op de pc’s van zowel vader als zoon in de richting van een satanische beweging. Irene vliegt intussen naar London om het enig overgebleven lid van de familie Schyttelius, dochter Rebecka te spreken. Ze treft een depressieve jonge vrouw aan, die zowel door haar psychiater als haar zakenpartner overdreven beschermend wordt behandeld. De ondervraging levert zeer weinig aanknopingspunten op. Enkele weken later bij een tweede confrontatie met haar belandt de zaak echter in een stroomversnelling. Chronologische en geleidelijke opbouw van het verhaal. Spannend einde waarin duidelijk wordt waarom de familieslachting heeft plaatsgevonden. Levendige beschrijvingen van personages. Op het omslag een actie…Lees verder

Over Helene Tursten

Helene Tursten (Göteborg, 17 februari 1954) is een Zweeds schrijfster van misdaadverhalen. De hoofdpersoon in haar verhalen is detective-inspecteur Irene Huss. Voordat Tursten schrijfster werd, werkte ze als verpleegster en als tandarts, maar door ziekte was ze gedwongen om die baan op te geven. Tijdens haar ziekte hield ze zich bezig met het vertalen van medische artikelen. Haar boeken zijn inmiddels vertaald in het Engels, het Duits en het Noors.

Boeken

Irene Hus

  • Den krossade tanghästen (1998), Nederlandse vertaling Novemberval (2008), Engelse vertaling Detective Inspector Huss (2003)
  • Nattrond (1999), Nederlandse vertaling Nachtronde (2009), Engelse vertaling Night rounds (2012)
  • Tatuerad torso (2000), Nederlandse vertaling De getatoeëerde torso (2010), Engelse vertaling The torso (2006)
  • Glasdjävul…Lees verder op Wikipedia