Titel
Benvenuto Cellini
Componist
Hector Berlioz 1803-1869
Librettist
Léon De Wailly Auguste Barbier
Uitvoerder
Michael Spyres  (tenor) Sophia Burgos  (sopraan) Maurizio Muraro  (bas) Lionel Lhote  (bariton) The Monteverdi Choir  (koor) Orchestre Révolutionnaire et Romantique  (orkest)
Dirigent
John Eliot Gardiner 1943-
Regisseur
Noa Naamat
Uitgever
Château de Versailles Spectacles, © 2020 | Andere uitgaves
1 dvd-video + boekje
Oorspr. opname
Live 2019
Speelduur
2h53
Aantekening
Ondertiteling: Frans, Engels, Duits
EAN
3770011431243
CDR
DCD1638

Over Hector Berlioz

Louis Hector Berlioz (La Côte-Saint-André, 11 december 1803 – Parijs, 8 maart 1869) was als Frans componist, muziekcriticus en dirigent een van de belangrijkste en meest vernieuwende vertegenwoordigers van de romantiek.

Levensloop

Vroege jaren

Berlioz was de zoon van een plattelandsdokter. Hij kreeg in zijn geboorteplaats (gelegen tussen Lyon en Grenoble) muzieklessen van zijn vader. Op zijn twaalfde had hij zijn eerste werkelijk muzikale ervaring toen hij tijdens zijn eerste communie het meisjeskoor hoorde zingen. In hetzelfde jaar werd hij verliefd op een meisje uit de streek, Estelle Dubœuf, dat later opnieuw een rol in zijn leven zou spelen.

In 1821 werd hij door zijn ouders naar Parijs gestuurd om er geneeskunde te studeren. Maar hij kwam er zo onder de indruk van de opera dat hij tegen de wens van zijn ouders in besloot componist te worden. Vooral de werken van Gluck waren vo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties