Boek Nederlands

Apenstreken

Apenstreken

  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
De ouders van de tweeling Lisa en Bob hebben een bijzondere logé: een babychimpansee. Als boze buurman meneer Dreuge hier maar niet achter komt. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 6, AVI E5
Titel
Apenstreken / tekst en ill. Harmen Van Straaten
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
56 p. : ill.
ISBN
9789025856755 (hardback)

Besprekingen

De ouders van de tweeling Lisa en Bob hebben een bijzondere logé: een babychimpansee. De buurman, meneer Dreuge, heeft een hekel aan alles en iedereen, dus ook aan apen. Hij mag het niet weten, maar dan ontsnapt de babychimpansee. Vrolijk verhaal over een tweeling die samen met vriendje Dennis moet zorgen dat de buurman niet te weten komt dat de chimpansee de oorzaak is van meneer Dreuges gebroken been en heup, maar die er ook voor zorgt dat poedel Fifie vijf jongen krijgt. Vlot geschreven komisch verhaal, waar belangrijke woorden uit de tekst een ander lettertype en kleur hebben. Humoristische, stripachtige, krasserige illustraties van de auteur op elke bladzijde. Rondom de bladzijde staat in gekleurde letters allerlei informatie over apen: gedrag, eten, waar ze wonen, etc. Achterin korte informatie over Stichting AAP. Heerlijk boek om voor te lezen vanaf ca. 7, om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia