Dvd
Engels

Lady en de Vagebond

Hamilton Luske (regisseur), Clyde Geronimi (regisseur), Wilfred Jackson (regisseur)
Wanneer het troetelhondje Lady door de komst van een baby in het gezin wordt verwaarloosd, brengt de straathond Vagebond daar verandering in. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Lady en de Vagebond
Regisseur
Hamilton Luske Clyde Geronimi Wilfred Jackson
Uniforme titel
Lady and the tramp
Taal
Engels
Parallelle titel
La belle et le clochard
Uitgever
Disney DVD, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1955
Speelduur
ca. 73 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418343781

Besprekingen

Disney-tekenfilmklassieker uit 1955. Het verhaal gaat over de troetelhond Lady die door de komst van een baby in het gezin wordt verwaarloosd. Wanneer ze de vrijgevochten straathond Vagebond ontmoet, is dat het begin van een spannend avontuur. Cinema.nl geeft 4 sterren: ‘Disney's vijftiende lange animatiefilm, vijftig jaar na dato prachtig gerestaureerd, is een levendige hondenromance met fraaie animaties, maar bovenal erg leuke muziek. Zangeres Peggy Lee schreef samen met Sonny Burke jazzy liedjes die nog lekker lang in je hoofd blijven hangen. Wat te denken van 'La La Lu', 'He's a Tramp' en het onvergetelijke 'Bella Notte'.’ Met de stemmen van Barbara Luddy (Lady) en Larry Roberts (Tramp). De Nederlandse stemmen worden gesproken door o.a. Johnny Kraaijkamp jr., Angelique de Boer en Bram van der Vlugt. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties