Boek
Nederlands

Klein wit visje hoort watermuziek

Klein wit visje hoort watermuziek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Klein wit visje wordt blij wakker en zingt een liedje. Ook schildpad, inktivis, zeepaardje en de andere zeedieren zingen een deuntje, ieder op hun eigen manier. En waar komt die betoverende watermuziek vandaan? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke gekleurde tekeningen en geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Muziek
Titel
Klein wit visje hoort watermuziek / [tekst en illustraties] Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789044834550 (hardback)

Besprekingen

Vierkant geluidenboek voor peuters, met rechte hoeken, over het aandoenlijke kleine witte visje, een bekend figuurtje uit diverse prentenboeken van Guido Van Genechten. Als het visje wakker wordt, zingt hij een vrolijk liedje en zwemt langs zijn vriendjes. Alle dieren die hij tegenkomt, achtereenvolgens een schildpad, inktvis, dolfijn, zeepaardje, zee-egel en zeester, maken hun eigen bijzondere geluid of zingen ook een liedje; zo klinkt dat van zeepaardje wat beteuterd door zijn verstopte neus. De tekstloze liedjes zijn te beluisteren via een verdiept geluidsknopje in de tekening. Ze zijn vriendelijk en eenvoudig, steeds zijn op de achtergrond ook de verrukte kreetjes van het visje te horen. Het hardkartonnen prentenboek heeft twee rechte hoeken. Opvallend zijn de pikzwarte achtergronden die alle pagina's vullen. Daarop steken klein wit visje, de andere waterdieren en -planten helder af. De eenvoudige, vriendelijke tekst van twee of drie regels is gedrukt in een zwarte fantasieletter …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max