Boek
Nederlands

De allereerste zoen

+1
De allereerste zoen
×
De allereerste zoen De allereerste zoen

De allereerste zoen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Flamingo vraagt zich af wie er ooit is begonnen met zoenen. De andere dieren weten niet wat zoenen is. Ze laten zien hoe zij genegenheid tonen: de leeuwen stoeien, de ijsberen neuzen en de olifanten worstelen in de modder. Maar dat is geen zoenen, aldus Flamingo.
Onderwerp
Kussen
Titel
De allereerste zoen
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789044850208 (hardback)

Besprekingen

Flamingo landt op de neus van Giraf en roept dat iemand hem toch ooit voor het eerst heeft gegeven.De dieren vragen zich af wat Flamingo bedoelt. Met ‘hem’ bedoelt Flamingo de eerste zoen. Alle dieren claimen dat zij het waren, maar steeds blijkt dat het om een andere liefdevol gebaar te gaat. Zebra’s die met hun achterste tegen elkaar schuren, giraffen die hun lange nek om elkaar draaien, ijsberen die met hun neuzen knuffelen. Uiteindelijk bromt Hert dat hij wel eens wil weten wie die allereerste zoen heeft gegeven. Aapje roept dan dat het zijn mama was en dat hij de ‘allertweede’ aan haar gaf. Hardkartonnen boek met afgeronde hoeken voor de allerkleinsten. De dialoog aan het begin van het boek zal de peuters ontgaan, maar de rest van het boek maakt allerlei warme gevoelens inzichtelijk. De kleurrijke, paginagrote illustraties in gemengde techniek, waarbij de mimiek van de dieren goed wordt weergegeven tegen de achtergrond van de biotoop van de dieren, sluiten goed aan bij de liefdev…Lees verder

De allereerste zoen

Het is flamingo die de zaak voor het eerst aankaart: Iemand moet hem toch ooit voor het eerst hebben gegeven. ‘Hem’ dat is de allereerste zoen. Wat volgt is een grappige, ontroerende en filosofische discussie onder de aanwezige dieren. Wie was de eerste en vooral ook, wat is dat eigenlijk: een zoen?
De tekst wordt ondersteund door grote, kleurige dierenprenten die perfect aansluiten bij het verhaal. Het is een hartverwarmend geheel geworden, bestemd voor zoeners vanaf drie jaar. Maar eigenlijk kun je dit prentenboek ook schenken aan je (eerste) liefje. Een boek voor alle allereerste zoeners dus.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max