Boek Nederlands

Bam boem! : [tekst en illustraties] Guido Van Genechten

Bam boem! : [tekst en illustraties] Guido Van Genechten

  • Vanaf 0-2 jaar
Koning Leeuw slaat de maat op een boomstamtrommel, Zebra op een trommel en Olfiant slaat met zijn slurf op het water. Ook Nijlpaard, Tijger en Aapje trommelen mee op hun Afrikaanse instrumenten. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke gekleurde tekeningen en geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Muziek Dieren
Titel
Bam boem! : [tekst en illustraties] Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[16] p. : ill.
ISBN
9789044835205 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboek met geheel gekleurde illustraties over dubbele pagina's van stevig, buigzaam karton, met rechte hoeken. Zes dieren in het oerwoud van Afrika bespelen slaginstrumenten zoals de spleettrommel, djembé en de knijpdrum (de instrumenten worden niet benoemd). Leeuw, zebra, olifant, nijlpaard, tijger en aap komen om de beurt aan bod. Daarna musiceren ze samen op een overzichtsprent, en op de laatste tekening zijn ze tegen elkaar aan in slaap gevallen. Dieren zoals stokstaartjes, vogels en een slang zijn sfeervolle figuranten. De 'lezer' heeft zicht op beide ogen van de dieren maar er is geen oogcontact. De prenten zijn overzichtelijk en subtiel qua kleurgebruik en detaillering, mooie natuurlijke tinten. Door een kleine ronde uitsparing binnen de afbeelding aan te raken, zijn de instrumenten te horen; de begeleidende, geïmiteerde diergeluiden zijn redelijk van kwaliteit. De tekst bestaat uit een enkele regel, waarna het geluid enkele keren herhaald wordt. Een zin als 'Klei…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max