Boek
Engels
Een jonge vrouw komt erachter dat haar broer, die zij als kind aanwees als moordenaar van haar moeder en twee zusjes, niet de werkelijke dader is.
Titel
Dark places
Auteur
Gillian Flynn
Taal
Engels
Uitgever
London: Weidenfeld and Nicolson, 2009
349 p.
ISBN
9780297852872 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

In 1985 wees de 7-jarige Libby Day haar broer Ben aan als de moordenaar van haar moeder en twee zusjes. Getraumatiseerd leidt zij sindsdien een doelloos leven. Day wordt benaderd door Lyle Wirth van de Kill Club. Leden van deze club hebben verschillende theorieën over wat er in de nacht van 2 op 3 januari is gebeurd. Libby is bereid om tegen betaling contact op te nemen met betrokkenen uit het verleden om informatie te vergaren. Langzaam aan wordt het Libby duidelijk dat er andere mogelijke daders zijn en haar motivatie om de ware toedracht te onderzoeken neem toe. Dit leidt er uiteindelijk toe dat haar leven op het spel staat. Het verhaal wordt vanuit drie gezichtspunten verteld: Libby in het heden; Ben en haar moeder geven weer wat er op 2 en 3 januari gebeurde. Met name het karakter van de hoofdpersoon is goed uitgewerkt. Zij wekt sympathie en de vraag is of dat ondanks of dankzij de slachtofferrol is. Dit is de tweede roman van een auteur die prijzen heeft gewonnen met haar roman …Lees verder

Over Gillian Flynn

CC BY 2.0 - Foto van/door aphrodite-in-nyc from new york city

Gillian Flynn (Kansas City, 24 februari 1971) is een Amerikaans schrijfster van romans en filmscenario's.

Biografie

Gillian Flynn werd in 1971 in Kansas City (Missouri) geboren als de dochter van Edwin Matthew Flynn en Judith Ann Schieber. Beide ouders gaven les aan een community college. Haar oudere broer, Travis, is een machinist. Ze studeerde Engels en journalistiek aan de Universiteit van Kansas en de Northwestern-universiteit in Chicago.

In 1997 begon ze aan haar carrière als journaliste. Ze schreef eerst voor U.S. News & World Report en werd nadien in dienst genomen bij Entertainment Weekly. Ze werkte zich op tot tv-recensente en schreef ook over films. In december 2008 werd ze ontslagen.

Reeds tijdens haar journalistieke carrière begon Flynn met het schrijven van romans. In haar boeken staan vaak vrouwen centraal, maar omdat die vrouwelijke personages regelmatig een kwaadaardige of negatieve rol spelen i…Lees verder op Wikipedia