Boek
Nederlands

Scrooge : een kerstverhaal

Geronimo Stilton (auteur), Andrea Denegri (illustrator), Christian Edwyn Nori (illustrator)
Op kerstavond krijgt de oude, eenzame zakenmuis Scrooge bezoek van drie geesten. Zij laten hem zien hoe gierig en ontevreden hij is. Zal Scrooge zijn leven beteren? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Scrooge : een kerstverhaal
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Andrea Denegri Christian Edwyn Nori
Naar het werk van
Charles Dickens
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Canto di Natale
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
213 p. : ill.
ISBN
9789085923169 (hardback)

Besprekingen

Midden in de kerstnacht krijgt de oude, eenzame zakenmuis Ebenezer Scrooge bezoek van drie geesten. De geesten laten hem het verleden, het heden en de toekomst zien. Scrooge krijgt vooral naargeestige beelden te zien. De beelden tonen een gierige, ontevreden muis die alleen maar aan zichzelf denkt. Heeft Scrooge nog tijd om zijn leven te beteren? Vrije bewerking van de klassieke kerstvertelling van Charles Dickens door de schrijvers van Geronimo Stilton. Per hoofdstuk zijn er circa vijf pagina's tekst. De zinsopbouw is simpel en kort. Het lettertype is royaal. Belangrijke woorden zijn op speelse wijze afgedrukt: ze zijn gekleurd, extra groot of versierd. Het boekje is rijkelijk geïllustreerd met versieringen in de steunkleur bruin en met gekleurde illustraties in de marge van de tekst. Daarnaast zijn er diverse speelse, cartooneske kleurenillustraties die één of twee pagina's beslaan. De talloze verhalen rond muis Geronimo zijn zeer populair onder zowel ervaren als minder ervaren leze…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties