Boek
Nederlands

Een wedstrijd voor de keizer

Geronimo Stilton (auteur), Lorenzo Chiavini (illustrator), Blasco Pisapia (illustrator)
Geronimo reist samen met zijn familie met de tijdmachine van professor Volt naar het oude Rome. Ze maken een wedstrijd met strijdwagens mee en ontmoeten zelfs Julius Caesar. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Romeinse Rijk
Titel
Een wedstrijd voor de keizer
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Lorenzo Chiavini Blasco Pisapia Roberto Ronchi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Una gara in onore dell'imperatore
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
119 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen als onderdeel van Reis door de tijd 2
ISBN
9789085923794 (paperback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Geronimo reist samen met zijn familie met de tijdmachine van professor Volt naar het oude Rome. Geronimo doet mee aan een wedstrijd met strijdwagens, omdat hij graag een slaaf wil bevrijden, en ze ontmoeten zelfs Julius Caesar. Het tweede deel van de serie 'Reis door de tijd' is in drieën gesplitst, waarvan dit het eerste deel is*. Reisdagboek binnen een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. De vlot lezende tekst bevat soms moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties