Boek
Nederlands

De schat van de Maya's

Geronimo Stilton (auteur), Lorenzo Chiavini (illustrator), Blasco Pisapia (illustrator)
Geronimo en zijn vrienden komen in de tijd van de Maya's terecht. Ze bezoeken de bibliotheek van de Maya´s, waar ze heel veel over hen te weten komen. Maar de grote Maya mysteries kunnen ze niet ontrafelen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Maya's
Titel
De schat van de Maya's
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Lorenzo Chiavini Blasco Pisapia Roberto Ronchi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il tesoro degli antici Maya
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
114 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen als onderdeel van Reis door de tijd 2
ISBN
9789085923800 (paperback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Geronimo reist samen met zijn familie met de tijdmachine van professor Volt naar het de tijd van de Maya´s. Ze bezoeken de bibliotheek van de Maya's, waar ze heel veel over de Maya's te weten komen, maar de grote Maya mysteries kunnen ze niet ontrafelen. Hoe kwam het bijvoorbeeld dat de Maya’s opeens verdwenen waren? Het tweede deel van de serie 'Reis door de tijd' is in drieën gesplitst, waarvan dit het tweede deel is*. Reisdagboek binnen een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. De vlot lezende tekst bevat soms moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm va…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties