Boek
Nederlands

Blubber! Bliep, bliep!

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Giuseppe Facciotto (illustrator)
Geronimo Stilton is gezagvoerder van ruimteschip De Zwarte Gaten Kaas. Als de brandstof op is, landen ze op planeet Blubber. Daar krijgen ze gratis nieuwe brandstof. Is dat niet verdacht? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Blubber! Bliep, bliep!
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Minaccia del Pianeta Blurgo
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
120 p. : ill.
ISBN
9789085924821 (hardback)

Besprekingen

Geronimo Stilton is gezagvoerder van ruimteschip De Zwarte Gaten Kaas als de brandstof op begint te raken. Deze Super Nova is alleen te krijgen op planeet Blubber. De ontvangst op de planeet is allerhartelijkst en ze krijgen de brandstof gratis. Maar Geronimo vindt dat verdacht. Als hij op onderzoek gaat, stuit hij op een vreselijk monster dat de macht over hun ruimteschip wil overnemen. Een nieuwe serie over de muis Geronimo en zijn vrienden die dit keer verschijnen als 'Kosmomuizen'. De stijl blijft hetzelfde: een eenvoudig verhaal, gedrukt in een grote letter, met veel woorden die een bijzondere typografie hebben. Gekleurd, schuin, getekend maar altijd bijzondere lettertekens. Tussendoor in aparte kaders humoristische toelichtingen op zaken die in de tekst behandeld worden, zoals het voorstellen van nieuwe karakters en een schema van het ruimteschip. Deze humor van Geronimo zal voor zijn grote schare fans herkenbaar zijn en hen aanspreken. Deze uitgave komt het best tot zijn recht…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties