Boek
Nederlands

Rood licht : familieroman

+1
Rood licht : familieroman
×
Rood licht : familieroman Rood licht : familieroman

Rood licht : familieroman

In de reeks:
Een jonge moeder worstelt met het feit dat haar gelovig opgevoede man steeds overheersender wordt.
Extra onderwerp
STR
Titel
Rood licht : familieroman
Auteur
Gerda van Wageningen 1946-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Arnhem: Ellessy, 2012
256 p.
ISBN
9789086602001 (paperback)

Besprekingen

Clarisse heeft het moeilijk met haar streng gelovig opgevoede man Ton, en dan vooral met zijn zeer overheersende en kleinerende gedrag. Zo mag Clarisse sinds de geboorte van hun nu tweejarig dochtertje Valerie van hem het huis niet meer uit. Met de hulp van haar beste vriendin Ruth en haar ouders verlaat Clarisse hem uiteindelijk, al levert de (v)echtscheiding wel veel problemen en verdriet op. Ruth kampt eveneens met de nodige relatieproblemen. Om er in de dagen na Nieuwjaar eens uit te zijn, gaan de vriendinnen samen op pad. Op de terugreis staat de trein langdurig stil voor een rood licht. Door een grote elektriciteitsstoring zitten de gestrande reizigers heel wat uren opgesloten in een volle, ijskoude en pikdonkere treinwagon, al smeedt dat wel banden, zoals met medereiziger Jelle. De eenvoudige plot is enigszins voorspelbaar en de stijl komt wat oubollig over. Het verhaal leest vlot weg, hoor, maar iets meer psychologische diepgang en minder louter beschrijving van gebeurtenissen…Lees verder

Over Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen (Zwijndrecht, 4 oktober 1946) is een Nederlandse schrijfster van romantische en historische romans. Gerda woont al ruim 35 jaar in de Hoeksche Waard en werd in 2005 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze schreef in haar carrière meer dan 130 boeken en verkocht ruim 2,5 miljoen exemplaren.

Bibliografie

  • Alleen de liefde telt (1995)
  • Als de lente komt... (2009)
  • Als ik jou niet had (1991)
  • Als jij op me wacht (2001)
  • Als smeulend vuur (2008)
  • Beproefd geluk (1992)
  • Bijna verdwaald (2003)
  • Brekende golven (2000)
  • Citytrip (2019)
  • De bronzen spiegel (2003)
  • De geur van wilde bloemen (2010)
  • De korenmaat (1999)
  • De molenaarsdochter (2009)
  • De mosselvisser (2010)
  • De reünie (2001)
  • Door liefde verbonden (1990)
  • Dubbelgezin (2006)
  • Een handvol zwarte stenen (199…Lees verder op Wikipedia

Suggesties