Toon meer
Titel
Carmen
Componist
Georges Bizet 1838-1875
Bewerker
Joachim Schmeisser Robert Sadin Ksenija Sidorova  (accordeon) Reentko Dirks  (gitaar) Itamar Doari  (percussie) Michael Abramovich  (piano)
Dirigent
Sascha Goetzel
Uitvoerder
Nuevo Mundo  (instrumentaal ensemble) Borusan Istanboel Filharmonisch Orkest
Uniforme titel
Carmen Sel. Arr.
Uitgever
Deutsche Grammophon, 2016
1 cd
Oorspr. opname
2015
Speelduur
00:52:28
EAN
0028947952244
CDR
CFX2098

Over Georges Bizet

Alexandre César Léopold (Georges) Bizet (Parijs, 25 oktober 1838 – Bougival, 3 juni 1875) was een Frans componist die vooral bekend is door zijn opera Carmen en zijn orkestsuites L'Arlésienne.

Levensloop

Bizet werd geboren in Parijs als Alexandre-César-Léopold Bizet, maar werd Georges gedoopt in de kerk Notre-Dame-de-Lorette en zo zou hij bekend worden. Zijn vader Adolphe Armand Bizet, oorspronkelijk kapper en pruikenmaker, was een loopbaan als zanger begonnen, behaalde veel succes en werd uiteindelijk zangleraar. Hij heeft ook enkele werken gecomponeerd, onder andere een strijkkwartet. Zijn moeder Marie Louise Léopoldine Joséphine Delsarte was een pianiste.

Als muzikaal wonderkind studeerde Bizet vanaf zijn negende jaar aan het Conservatoire national supérieur de musique van Parijs waar hij vele competities won. Hij was leerling van onder anderen Antoine François Marmontel (piano), François Benoist …Lees verder op Wikipedia