Boek
Nederlands

De koning van de vuilnisbelt

Geert Klaasen (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
+1
De koning van de vuilnisbelt
×
De koning van de vuilnisbelt De koning van de vuilnisbelt
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Verlegen zijn is niet gemakkelijk. Verlegen zijn en nieuwsgierig tegelijk, is helemaal een ramp. Zeker voor Juno, die per toeval een jongen ontmoet die zijn koninkrijk op een vuilnisbelt heeft gebouwd. Ook ontdekt ze dat haar geboortedorp eeuwenoude geheimen herbergt. Terwijl de mysteries overdag opstapelen, wordt ze ’s nachts meegezogen in Sems wonderlijke droomwereld. Zo ontmoet Juno de Nevelkap
Titel
De koning van de vuilnisbelt
Auteur
Geert Klaasen
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2022
156 p. : ill.
ISBN
9789002275050 (hardback)

Over Geert Klaasen

Geert Klaasen is een Belgische schrijver en huisarts.

In 2014 schreef Klaasen een kortverhaal getiteld Een duo van tranen, waarmee hij de WEL-wedstrijd Flitsverhaal won. In 2015 werd zijn kortverhaal Klemtoon genomineerd voor de OIKOS-wedstrijd Kortverhalen Eco-Future. In 2016 schreef hij het boek De Zilveren Raaf, dat bekroond werd met de Zoute Zoen. Dit is de prijs voor het beste jeugdboek. Met deze spannende roman, die zich afspeelt in het communistische Praag van de jaren 50, kaapte Geert Klaasen ook derde prijs weg bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Na het succes van De zilveren raaf begon hij te schrijven aan De kronieken van Finn. Het gestolen sterrenstof is het eerste deel uit deze reeks. In 2020 verscheen het tweede deel bij Davidsfonds - Infodok: De laatste vuurtorenwachter. In de zomer van 2021 werd het derde deel van de reeks uitgegeven met als titel De zilveren zandstorm.

Begin 2022 werd de s…Lees verder op Wikipedia