Boek
Nederlands

De lach van de sfinx

Frans Kuipers (auteur)
+1
De lach van de sfinx
×
De lach van de sfinx De lach van de sfinx

De lach van de sfinx

Mens is een menigte, ik is iks en wie ben jij? Zo opent de nieuwe bundel van Frans Kuipers, die in wat een recensent schreef ‘de nadagen van zijn bestaan hoogtepunt na hoogtepunt in zijn oeuvre aaneensmeedt’. In zijn nieuwe bundel De lach van de sfinx gaat Kuipers op zoek naar een antwoord op bovengenoemde openingsvraag. Nu doet een beetje dichter op de eerste plaats natuurlijk het vraagteken alle
Titel
De lach van de sfinx
Auteur
Frans Kuipers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2021
78 p.
ISBN
9789025470579 (paperback)

Over Frans Kuipers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Oskardebot

Frans Kuipers (Vught, 10 mei 1942) is een Nederlandstalige dichter.

Kuipers werd onder een breder publiek bekend, toen in 2004 negen van zijn gedichten werden geselecteerd voor de dertiende, herziene editie van Gerrit Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten.

Bibliografie

  • Zoals wij (1965), aanmoedigingsprijs gemeente Eindhoven
  • Een teken van leven (1965)
  • Gottegot & bubble up (1977)
  • Van A tot en met Z (1979)
  • Een toerist in Atlantis (1980), Yang Poëzieprijs België
  • Wolkenjagen (1997)
  • De tafel van wind (2001)
  • Antjes lied en andere gedichten (2003), genomineerd voor de Paul Snoekprijs 2004
  • Het nergensgesternte (2005)
  • Het illuseum van Hersenheim (2007)
  • Wolkenherdersliederen (2009)
  • Molwe…Lees verder op Wikipedia