Boek
Nederlands
Oerversie van 'Duin', alle weggelaten fragmenten, brieven en vier originele verhalen over de achtergrond van Frank Herberts wereldberoemde epos.
Titel
De weg naar Duin
Auteur
Frank Herbert Kevin J. Anderson Brian Herbert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The road to Dune
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2007
431 p.
Aantekening
Boek over de totstandkoming van "Duin"
ISBN
9789022546680

Besprekingen

Duncan Idaho en Sheeana, de hoofdpersonen van het verhaal, zijn in een gigantisch ruimteschip uit hun gevangenschap ontsnapt. Voortdurend worden ze opgejaagd, maar steeds slagen ze erin te ontsnappen. Diverse groepen proberen aan de totale macht te komen, maar een onbekende vijand dreigt alles en iedereen te vernietigen. Om dat te voorkomen, worden helden uit het verleden via genetische manipulatie weer tot leven gewekt. Helaas lijkt dit tevergeefs, omdat aan het einde van het verhaal de onbekende vijand een grote vernietigingsaanval inzet. Dit boek is een vervolg op de succesrijke serie 'Duin'-boeken. De oorspronkelijke schrijver Frank Herbert (hoewel zijn naam nog wel op de kaft staat) wordt opgevolgd door zijn zoon Brian. Het verhaal sluit nauw aan bij de vorige delen uit de serie en is een vervolg op 'Duin Kapittel' (1986)*. De schrijfstijl is goed leesbaar, maar door de grote hoeveelheid details en namen is het lastig om de draad van het verhaal vast te houden. Voor liefhebbers v…Lees verder

Over Frank Herbert

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Uli Kaiser

Frank Herbert (Tacoma (Washington), 8 oktober 1920 – Madison (Wisconsin), 11 februari 1986) was een Amerikaans sciencefictionschrijver. Hij schreef een twintigtal romans en een veertigtal verhalen, maar is voornamelijk bekend van zijn zesdelige epos Dune (Duin).

Na zijn opleiding aan de Washington universiteit in Seattle studeerde hij psychologie, ecologie en alternatieve energiebronnen. Hij was voornamelijk werkzaam als journalist en redacteur tot begin jaren zestig. Daarna heeft hij zich volledig op het schrijven van romans en verhalen gericht. Herbert is een van de belangrijkste sciencefictionauteurs na 1950. Hij was getrouwd met Beverly Ann Stuart (2 kinderen), en daarvoor met Flora Parkinson (1 kind).

Voor Duin heeft hij een Nebula Award (1965) en een Hugo Award (1966) ontvangen. Het verhaal sluit aan bij zijn interesse in de ecologie en de psychologie, met betrekking tot de locatie en de uitwerking van de personages. In 1984 werd Duin…Lees verder op Wikipedia