Boek
Nederlands

De beer en haar boek

Frances Tosdevin (auteur), Sophia O'Connor (illustrator), Johanna Rijnbergen (vertaler)
Een beer gaat op wereldreis met een boek en komt allerlei dieren tegen die haar hulp nodig hebben. Het boek helpt haar niet alleen om problemen op te lossen, maar ook om nieuwe vrienden te maken. Prentenboek met tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De beer en haar boek
Auteur
Frances Tosdevin
Illustrator
Sophia O'Connor
Vertaler
Johanna Rijnbergen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bear and her book
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2023
[36] p. : ill.
ISBN
9789047714583 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk prentenboek waarin een beer op wereldreis gaat. Ze neem maar één ding mee: haar Beste Boek voor een Wijze Beer. Onderweg komt de beer allerlei dieren tegen die haar hulp nodig hebben en ze ontdekt dat boeken niet alleen helpen om problemen op te lossen, maar ook om nieuwe vrienden te maken. Op rijm geschreven. Met fraaie paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

De beer en haar boek

Beer wil de wereld ontdekken en gaat op stap met als enige bagage haar Beste Boek voor een Wijze Beer. Onderweg komt ze verschillende dieren met problemen tegen voor wie ze een oplossing vindt in haar boek. Maar telkens blijft het kriebelen om verder te trekken. Tot ze uiteindelijk rust vindt in een boekhandel.De boodschap van dit prentenboek is heel duidelijk: boeken zijn cruciaal in het leven. Ze helpen je om problemen op te lossen, om nieuwe vrienden te maken, en bovendien kan je er alles in ontdekken. Dat is natuurlijk een fijne boodschap om te lezen als boekenliefhebber, maar mogelijk was het beter geweest die boodschap niet op rijm te brengen. Het maakt het boek moeilijker dan nodig, voelt hier wat geforceerd, en wringt daar qua ritme om voor te lezen. Of ligt het aan de vertaling?Ze zag dat een hagedis zich heel gek bewoog.Bovendien had hij een opgezwollen oog.”De sfeervolle illustraties nemen je mee…Lees verder