Dvd
Engels

Bambi

Felix Salten (naar het werk van), Frank Churchill (componist), Edward H. Plumb (componist)
Titel
Bambi
Naar het werk van
Felix Salten 1869-1945
Componist
Frank Churchill 1901-1942 Edward H. Plumb
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2013]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1942
Speelduur
67 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
8717418295295

Besprekingen

Klassieke Disney-tekenfilm uit 1942 van David Hand (Sneeuwwitje). Het hertenjong Bambi groeit op tussen de andere dieren van het bos en leert al snel de gevaren kennen. Als zijn moeder wordt doodgeschoten door de jagers, moet hij alleen verder. Evenals zijn vriendjes, het konijn Stampertje, het stinkdiertje Bloempje en Uil, wordt hij verliefd. Cinema.nl geeft 4 1/2 ster en schrijft: 'Prachtige Disneyfilm die door de jaren heen blijft werken voor jong en oud.' De dvd bevat divers bonusmateriaal zoals niet gebruikte scènes, de making of, een kijkje achter de schermen bij Disney, maar ook de originele bioscooptrailer en de korte animatiefilm 'De oude molen'. De film is digitaal gerestaureerd. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Felix Salten

Felix Salten, pseudoniem van Siegmund Salzmann (Pest, 6 september 1869 – Zürich, 11 oktober 1945), was een Oostenrijks-Hongaarse schrijver, die vooral bekend werd door het verhaal van de jonge ree Bambi.

Leven en werk

Hij was het zesde kind in het joodse gezin van Philipp Salzmann en Marie Singer; zijn grootvader was een orthodoxe rabbijn. Toen hij drie weken oud was verhuisde zijn familie van Boedapest naar Wenen in Oostenrijk. Toen zijn vader, een ingenieur, om nooit opgehelderde redenen failliet ging, moest Siegmund op zijn 16e stoppen met school. Hij verliet het gymnasium zonder einddiploma en ging werken bij een verzekeringsagentschap. Hij begon toen met het insturen van gedichten en boekbesprekingen in literaire tijdschriften en gebruikte vanaf 1889 het pseudoniem Felix Salten.

Hij werd lid van de groep Jung-Wien en al snel kreeg hij werk als een fulltime kunst- en th…Lees verder op Wikipedia