Boek
Nederlands

Neem dit lichaam : gedichten

Fatena Al-Ghorra (auteur), Nisrine Mbarki (vertaler)
Gedichten over verschillende onderwerpen en waarin vele situaties uit het leven voorbijkomen, zowel in Europa als in conflictgebieden.
Titel
Neem dit lichaam : gedichten
Auteur
Fatena Al-Ghorra
Vertaler
Nisrine Mbarki
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Arabisch
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Jurgen Maas, 2019
67 p.
ISBN
9789491921568 (paperback, Jurgen Maas) 9789492339737 (paperback, Uitgeverij P)

Besprekingen

Een bundel met prachtige, moderne poëzie die vele situaties uit het leven voorbij laat komen en veel verschillende onderwerpen behandelt. De stijl is goed te volgen en vergt geen overmatige inspanning van de lezer, maar is niettemin uitermate breed in vocabulaire, onderwerpen, beeldspraak en diepgang, waardoor de lezer sterk wordt meegevoerd. De schrijfster toont een enorm talent voor het verbeelden van emoties, ervaringen en situaties met uitzonderlijk krachtige beeldspraak en metaforen, die nooit geforceerd, ongeloofwaardig, of oppervlakkig overkomen. In het nawoord meldt vertaalster Nisrine Mbarki dat in samenwerking met de schrijfster de gedichten zijn herschreven, waardoor dit een andere bundel is geworden dan de originele. Tevens zijn in deze uitgave gedichten uit andere bundels toegevoegd, ook met herziene vertalingen. Werk van Mbarki is in verschillende literaire tijdschriften verschenen. Al-Ghorra won in Rome de prijs voor het beste Arabische boek, vertaald in het Italiaans e…Lees verder

Over Fatena Al-Ghorra

Fatena Al-Ghorra (Gaza, 1977) is een Belgisch-Palestijns dichteres, journaliste en vertaalster.

Biografie

Fatena Al-Ghorra is een auteur van Palestijnse afkomst. Ze was in Palestina een bekende journaliste en media-persoonlijkheid. In 2009 vroeg ze asiel aan in België, waar ze sindsdien woont. Sinds 2016 heeft ze de Belgische nationaliteit.

Zij werkt als freelance journalist, vertaler en dichter. Als journaliste werkte zij voor Al Jazeera. Ze is ook performer, en organisator van een poëzieproject onder de naam 'Fatena's poëziesalon' in België en Nederland. Ze nam deel aan internationale festivals en poëzieprojecten over de hele wereld en in 2017 nam ze deel aan de internationale schrijfresidentie aan de Universiteit van Iowa.

Poëzie

Al-Ghorra debuteerde in 2000 met haar bundel There is still a sea between us, in het Arabisch.

Ze publice…Lees verder op Wikipedia