De brug

Eva Lindström (auteur), Mijke van Leersum (vertaler)
Een varkentje wil de brug over, maar de wolf zegt dat de brug is afgesloten. De wolf neemt het varkentje mee om thuis een kop koffie te drinken. Komt dat wel goed? Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De brug / tekst en illustraties Eva Lindström
Auteur
Eva Lindström
Vertaler
Mijke van Leersum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Bron
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789044848977 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een prentenboek over een varkentje dat in het huis van een wolf belandt.Het varkentje moet de brug over, maar wordt gestopt door de wolf, die zegt dat brug is afgesloten. Hij neemt het varkentje mee voor een kop koffie in zijn huis, waar nog een wolf woont. Komt dat wel goed? In vriendelijke stijl geschreven. Met kleurenillustraties in een naïeve maar artistieke stijl. Vanaf ca. 5 jaar.

De brug

Wat als de brug die je over moet rijden afgesloten is, en uiteindelijk helemaal niet blijkt te bestaan? Dan ben je bij deze twee wolven langsgereden. Ze nodigen je uit voor een kopje koffie en een koekje. En wat zijn ze dan met je van plan? Eten ze je op of laten ze je gewoon verder rijden? Het varken in dit verhaal weet alvast het antwoord.  Een brug, twee wolven en een varken. Meer heeft de auteur van dit prentenboek niet nodig om een sterk verhaal neer te zetten. De auteur pakt uit met een verrassende voorstelling van de wolven. In tegenstelling tot de wolf in roodkapje, zijn deze wolven net zeer aardig en gastvrij. Op het eerste gezicht lijken ze het varken te willen ontvoeren of te gijzelen, maar eigenlijk snakken ze gewoon naar gezelschap. De ondertoon van het verhaal is dan ook ontroerend. Het is een verhaal over verbinding zoeken, over stereotypen die we hebben en de nood aan menselijk contact.In dit boekje staat eenvoud centraal. De te…Lees verder