Boek
Nederlands

Als verdriet op bezoek komt

Eva Eland (auteur)
+1
Als verdriet op bezoek komt
×
Als verdriet op bezoek komt Als verdriet op bezoek komt

Als verdriet op bezoek komt

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wat doe je als Verdriet plotseling voor je deur staat? Een meisje krijgt verschillende tips hoe ze hiermee om kan gaan. Prentenboek met lijntekeningen met enige steunkleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Verdrietig zijn
Titel
Als verdriet op bezoek komt / [tekst en illustraties] Eva Eland
Auteur
Eva Eland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
When sadness comes to call
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789025876036 (hardback)

Besprekingen

Wat doe je als Verdriet plotseling voor je deur staat? Je doet open, maar Verdriet volgt je overal en je krijgt het er benauwd van. Het meisje in dit prentenboek krijgt verschillende adviezen hoe ze er mee om zou kunnen gaan. Door naar Verdriet te luisteren of er een wandeling mee te maken. En als troost blijkt dat Verdriet ook zomaar weer kan verdwijnen. De bruine lijntekeningen met een lichtrode steunkleur zijn mooi in hun eenvoud; de tekening van Verdriet (in een groene kleur) roept associaties op aan de figuur Barbapapa. De bijbehorende tekst doet wat gekunsteld en therapeutisch aan. Er wordt tegen het meisje gepraat en daardoor wordt afstand gecreëerd. Het is de vraag of dit aansluit bij de belevingswereld van een kleuter. Eva Eland is een van oorsprong Nederlandse auteur, maar het boek is vertaald uit het Engels. Vanaf ca. 5 jaar.

Als verdriet op bezoek komt

Een minimum aan tekst en eenvoudige, zachte illustraties met een retro-tintje, meer is er niet nodig om van dit prentenboek een hartverwarmend en herkenbaar 'boekje troost' te maken. Vanaf bladzijde één word je meegenomen in de brede emotie van verdriet. Verdriet kan je om veel redenen hebben. Welke reden dat is, maakt eigenlijk niet uit en wordt door de auteur ook in het midden gelaten. Het is een gevoel dat je bekruipt en dat je niet zomaar van je af kan schudden. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om: de ene verbergt het, de andere praat erover. Misschien moet het verdriet alleen maar weten dat het er mag zijn. Na een tijdje verdwijnt het mogelijk wel weer. De auteur slaagt erin om op een zeer eenvoudige manier zo’n groot punt van (h)erkenning te creëren, dat je gewoon hierdoor al een stuk rustiger wordt als je verdriet hebt. Het bekijken en lezen van dit prentenboek straalt een enorme rust uit. Ook het gegeven dat verdriet er mag zijn, zorgt voor een helende factor. Prat…Lees verder