Boek Nederlands

Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek

Eric Hill (auteur)

Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek

Eric Hill (auteur)
  • Vanaf 0-2 jaar
In de reeks:
Dribbel gaat op de boerderij op zoek naar baby-dieren. Prentenboek met eenvoudige, felgekleurde tekeningen en uitklapbare delen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot goes to the farm
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, 2020
[22] p. : ill.
ISBN
9789000371594 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Papa vertelt aan Dribbel dat er op de boerderij babydiertjes geboren zijn, en Dribbel gaat hen zoeken. Achter de flapjes zit telkens een dier, dat Dribbel vertelt niet de kersverse ouder te zijn. Uiteindelijk vindt Dribbel de jongen, het zijn biggetjes. Dribbel ontdekt dat er niet alleen varkentjes bijgekomen zijn, ook de poes heeft gejongd.

Dit prentenboek uit 1984 is nu uitgegeven als kartonboekje in een kleiner formaat. Wat er gebeurt op de boerderij is niet zo bijzonder, maar de inhoud en de vorm zijn op peutermaat gesneden. De tekst bij de prenten is heel summier en bestaat enkel uit een vraag van papa, of een uitroep van een dier. Voor peuters is die tekst nog te moeilijk, maar voor kleuters vormt hij geen probleem.
[Machteld Verhelst]
Dribbels vader, die op een boerderij werkt, vraagt Dribbel of hij de pasgeboren babydieren wil zien. Dus gaan ze samen op zoek. Dribbel kijkt achter deuren, hekken, struiken en staldeuren (in de vorm van stevige kartonnen flapjes) en ziet daar allerlei boerderijdieren, maar nog geen babydieren. Ten slotte vindt hij kleine biggetjes en jonge poesjes. De schematische, simpele tekeningen zijn met heldere, vrolijke kleuren ingekleurd. Wat vader zegt, staat in een grote vette letter naast de tekening. De dierengeluiden staan in een tekstballon bij de flapjes. Wat de dieren of Dribbel zeggen, staat in kleine letters in een tekstballonnetje achter de flapjes. De illustraties staan steeds op een dubbele pagina met slechts enkele zinnetjes tekst. Stevige vierkante uitvoering met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken; de flapjes zijn van dunkarton en maken het boekje enigszins kwetsbaar. Omslag met een kleurige tekening van Dribbel met een kip op schoot. Onderwerp, illustraties en u…Lees verder