Dvd
Nederlands

De avonturen van Dribbel. Seizoen 1

Eric Hill (naar het werk van)

De avonturen van Dribbel. Seizoen 1

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dertien avonturen van het grappige jonge hondje Dribbel. Vanaf ca. 2 jaar.
Bevat
Dribbels eerste schooldag
Dribbel gaat naar het circus
Dribbel gaat zijn neus achterna
Dribbel gaat poedelen
Dribbel speelt in de wind
Dribbel gaat naar het strand
Dribbels verrassingspakket
Dribbel zoekt zijn bot
Dribbel op verkenning
Dribbel in het bos
Dribbels verjaardagsfeestje
Waar is Dribbel
Slaap lekker, Dribbel
Titel
De avonturen van Dribbel. Seizoen 1
Naar het werk van
Eric Hill
Taal
Nederlands
Uitgever
Just4Kids, © 2017
1 dvd-video
Speelduur
13 x 5 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717344760584

Besprekingen

Avonturen van het leuke hondje Dribbel, gebaseerd op de prentenboeken van Eric Hill. De eerste boekjes over Dribbel verschenen in 1980 en er komen nog steeds nieuwe uit. Dribbel is een echt hondje - hij slaapt in een mandje en eet uit een bak - maar zijn belevenissen zijn die van een jongetje. De dertien afleveringen dateren uit 1987. Dribbel gaat voor het eerst met zijn vriendjes naar school, gaat met zijn ouders naar het strand, viert zijn verjaardag, bezoekt een boerderij, enz. De tekenfilms zijn eenvoudig van opzet, helder van kleur en elk verhaaltje duurt ongeveer vijf minuten. De herkenbare situaties zijn gericht op peuters en kleuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia