Boek
Nederlands

De eeuwige code

Eoin Colfer (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
+1
De eeuwige code
×
De eeuwige code De eeuwige code
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een Amerikaanse zakenman gaat er vandoor met de supercomputer in kubusvorm, die de 13-jarige Ierse whizzkid heeft ontwikkeld.
Onderwerp
Elfen
Titel
De eeuwige code
Auteur
Eoin Colfer
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eternity code
Uitgever
Houten: Van Goor, [2018] | Andere uitgaven
311 p.
ISBN
9789000364251 (paperback)

Besprekingen

Als zijn vader na twee jaar is vrijgelaten door de Russische maffia en na herstel zal thuiskomen, staat de 13-jarige Ierse whizzkid Artemis zich weer een illegaal avontuur toe. Hij heeft een supercomputer ontwikkeld in kubusvorm en laat deze aan een geïnteresseerde Amerikaanse zakenman zien. Jon Spiro gaat er echter met de kubus vandoor, maar heeft voor het kraken van de geavanceerde toegangscodes Artemis nodig. Deze besluit als een Paard van Troje naar Chicago te gaan om de kubus terug te krijgen. Dit derde deel* in de populaire serie jeugdromans over Artemis Fowl van de Ierse auteur, waarin computers/ICT een grote rol spelen, is opnieuw heel levendig. Het boeiende, subtiel geestige verhaal is in hoog tempo geschreven en op een actuele manier doortrokken van de Ierse folklore, met elfen en dwergen. Achter in het boek wordt verwezen naar de website over deze serie www.artemisfowl.nl. Vanaf ca. 13 jaar.

Artemis Fowl. De eeuwige code

Artemis’ vader is weer aan de beterhand. Hij is helemaal veranderd en wil dat zijn zoon het rechte pad bewandelt. Met lood in zijn schoenen moet Artemis gehoorzamen. Nog een laatste slag en dan … Maar die laatste actie loopt helemaal mis en Butler, Artemis’s bodyguard, blijft voor dood achter. Noodgedwongen roept Artemis de hulp van de Elfen in. Ze staan er niet om te springen hem te helpen, maar als ze ontdekken dat Artemis elfentechnologie gestolen heeft, die nu bovendien in handen is van Artemis’ gevreesde tegenstander - de Amerikaanse zakenman Jon Spiro - moeten ze noodgedwongen de handen uit de mouwen steken. Maar het is de laatste keer, want als Artemis zijn vriend Butler wil redden, dan moet hij erin toestaan dat al zijn herinneringen aan de Elfen gewist zullen worden. Hem kennende zal hij echter wel een achterpoortje weten te vinden … Dit is deel 3 van de Artemis Fowl-serie. Je hoeft de beide andere boeken niet gelezen te hebben, maar het helpt wel. Zeker jongere lezers zul…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia

Suggesties