Dvd
Engels

De vijf

Enid Blyton (naar het werk van)
Avonturen van vier kinderen en een hond op het Engelse platteland in de jaren 1940-'50
Bevat
Disc 1 De vijf en het geheim van de oude toren ; De vijf en de schat op het fluistereiland ; De vijf gaan er vandoor
Disc 2 De vijf en het circusmysterie ; De vijf en het geheim van de mijnschacht ; De vijf en de verdwenen piloot
Disc 3 De vijf en het geheim van de zigeuners ; De vijf op trektocht ; De vijf en de verdwenen geleerden
Titel
De vijf
Naar het werk van
Enid Blyton
Uniforme titel
The famous five
Taal
Engels
Uitgever
Video Film Express, 2010
3 dvd-video's
Speelduur
360 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053014345

Besprekingen

Engels-Duitse televisieserie, gemaakt in de jaren 1996-1997. 'De Vijf' zijn de vier kinderen Anne, Dick, Julian en Georgina en hun hond Timmy. Samen beleven ze in hun schoolvakanties allerlei avonturen op het Engelse platteland in de jaren 1940-'50. De serie is gebaseerd op de boeken van Enid Blyton, die vanaf 2002 in een herziene versie, met eigentijdser taalgebruik zijn verschenen. De hoofdpersonen hebben een stereotype rolverdeling, de verhalen zijn clichématig en zitten vol toevalligheden. In de films worden de personages niet geïntroduceerd, wat lastig is voor kinderen die de boeken niet gelezen hebben. Er wordt goed geacteerd, de locaties - in de West Country - zijn mooi, de spannende avonturen zullen kinderen aanspreken. Dit drie-dvd-pakket bevat negen avonturen van elk een half uur. Vanaf circa acht jaar.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia