Luisterboek
Nederlands

De Vijf in een kampeerwagen

Enid Blyton (auteur), Adeline Van Lier (verteller)
+1
De Vijf in een kampeerwagen
×
De Vijf in een kampeerwagen De Vijf in een kampeerwagen
In de reeks:
De Vijf; 5
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Twee jongens, twee meisjes en een hond trekken in een kampeerwagen een circus achterna. Dan ontdekken ze dat twee circusmensen lang gezochte dieven zijn
Extra onderwerp
avontuur, Avonturenverhalen
Titel
De Vijf in een kampeerwagen
Auteur
Enid Blyton
Verteller
Adeline Van Lier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go off in a caravan
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
3 cd's
Speelduur
3 uur en 53 min.
ISBN
9789047603450

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek,* voorgelezen door presentator Adeline van Lier. Twee jongens, twee meisjes en een hond gaan in twee kampeerwagens op vakantie. Zij volgen het circus dat onlangs door hun woonplaats kwam. Zij sluiten vriendschap met Nobby, die in het circus met een chimpansee werkt, maar stuiten ook op de criminele activiteiten van de oom van Nobby samen met een handlanger. De kampeerwagens van De Vijf staan in de buurt van een boerderij, precies boven de verborgen toegang tot een grot waar de boeven hun gestolen spullen verstopt hebben. Dan volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. De nadruk in het verhaal ligt op de gebeurtenissen, een motivatie van de handelingen wordt nauwelijks gegeven, ook van karakterontwikkeling is geen sprake, maar het biedt wel spanning. Het betreft de gemoderniseerde versie van dit in 1946 geschreven verhaal: het taalgebruik is eigentijdser, hier en daar zijn beschrijvingen ingekort zonder het oorspronkelijke verhaal geweld aan te…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties