Boek
Nederlands

De blije boefjes van Beatrijs

Emma Ward (auteur)
+1
De blije boefjes van Beatrijs
×
De blije boefjes van Beatrijs De blije boefjes van Beatrijs

De blije boefjes van Beatrijs

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Moeder Beatrijs heeft haar handen vol aan haar zesentwintig ondeugende krokodillenbaby’s. Amber at de goudvis op, Bella beet mama, Quinten had ruzie met Roan en Zenna gaf Yael een schokje. Hoe krijgt Beatrijs haar kleintjes in bedwang? Groot prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Krokodillen, Stout zijn
Extra onderwerp
Alfabet
Titel
De blije boefjes van Beatrijs
Auteur
Emma Ward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Doris' dear delinquents
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044841992 (hardback)

Besprekingen

Snavelkrokodil Beatrijs is moeder van 26 babykrokodillen. Ze komt ogen en handen tekort, want er zitten heel wat boefjes tussen. De een is stout, de ander eigenwijs, boos, oneerlijk, destructief… Maar Beatrijs blijft geduldig en verzint een oplossing: ze neemt haar kinderen samen met hun papa mee naar het water. Daar heeft iedereen het naar zijn zin. De namen van de kleine deugnieten beginnen allemaal met een andere letter uit het alfabet, van Amber tot en met Zenno. In de (beknopte) tekst staan de namen groot en in een aangepast lettertype gedrukt, net als de naam van moeder Beatrijs en het woord papa. In de zachtgekleurde digitale illustraties met dunne zwarte lijnen worden de streken van de aangeklede krokodillen humoristisch in beeld gebracht. De maakster kreeg voor dit debuut de zilveren medaille van de Key Colours Composition USA 2020, een internationale illustratorenwedstrijd. Fijn alfabetboek, dat meteen in inkijkje geeft in het herkenbare peutergedrag. Vanaf ca. 4 jaar.

De blije boefjes van Beatrijs

Doris’ Dear Delinquents won de zilveren medaille van de Key Colours Competition USA, 2020. De illustraties in dit prentenboek zijn dan ook echt origineel. De krokodillen in lichte, grijsgroene pasteltinten zien er anders uit dan de gifgroene exemplaren uit andere prentenboeken. Emma Ward maakt ze ook bijzonder door hun typische kenmerken uit te vergroten: ze hebben extra grote, bolle ogen en een extra lange, smalle bek vol scherpe tanden. Door hun kleren, houdingen en mimiek zien ze er niet echt gevaarlijk uit, hoogstens ondeugend.Het verhaal begint als de snavelkrokodil Beatrijs 26 babykrokodilletjes krijgt. 26! Die zijn natuurlijk moeilijk allemaal in toom te houden. Stuk voor stuk halen ze katten- of liever krokodillenkwaad uit: ze smullen stiekem van de koekjes of knagen aan de meubels of ze zijn gewoonweg lastig: ze willen niet eten, maken ruzie of krijgen een woedeaanval. De vraag dringt zich dan ook op: ‘Wat kan Beatrijs doen om haar kleintjes in bedwang t…Lees verder