Dvd
Engels
Verhalen over het forensisch onderzoeksteam van het Lyell Centre in Londen dat onder leiding van de ervaren patholoog Thomas Chamberlain lastige zaken onderzoekt.
Titel
Silent witness. Serie 23
Acteur
Emilia Fox Richard Lintern David Caves Liz Carr
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2020
3 dvd-video's
Speelduur
10 x ca. 50 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
EAN
8711983971318

Besprekingen

De Britse serie 'Silent witness' loopt vanaf 1996 en is een van de meest succesvolle BBC-misdaadseries. In de eerste acht seizoenen van de serie stond het werk van forensisch patholoog Sam Ryan (Amanda Burton) centraal, daarna het werk van een forensisch onderzoeksteam aan het Lyell Centre in Londen. Sinds de tragische dood van Leo Dalton (William Gaminara) staat het team sinds serie 17 onder leiding van Dr. Thomas Chamberlain (Richard Lintern). Verder zijn er Dr. Nikki Alexander (Emilia Fox), Jack Hodgson (David Caves) en Clarissa Mullery (Liz Carr). De makers willen een waarheidsgetrouw beeld geven van het leven in Londen. Serie 23 bevat vijf tweedelige afleveringen. De beoordelingen daarvan op IMDb lopen uiteen van 6,0 tot 8,8.

Over Emilia Fox

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amy Dudley

Emilia Rose Elizabeth Fox (Londen, 31 juli 1974) is een Britse actrice. Ze werd vooral bekend door haar rollen als Jeannie Hurst in de 2000-2001 remake van Randall and Hopkirk (Deceased) en als Nikki Alexander in de televisieserie Silent Witness.

In het theater was ze te zien bij onder meer de Royal Shakespeare Company, Chichester Festival Theatre, Almeida Theatre, Playhouse Theatre en Hampstead Theatre.

Persoonlijk

Emilia Fox komt uit een acteursfamilie: ze is de dochter van Edward Fox en Joanna David, haar oom is James Fox en diens zoon Laurence Fox is dus haar neef.

Ze studeerde Engels aan St Catherine's College van de Universiteit van Oxford. Ze spreekt Duits en Frans, speelt cello en piano en doet aan kickboksen.

Fox was in 2000 verloofd met de acteur Vic Reeves. Op 16 juli 2005 trouwde Fox met de acteur Jared Harris. In november 2008 werd bekendgemaakt dat ze gingen scheiden. De scheiding…Lees verder op Wikipedia

Suggesties