Boek
Nederlands

De wanbidder : gedichten

Elvis Peeters (auteur)
+1
De wanbidder : gedichten
×
De wanbidder : gedichten De wanbidder : gedichten

De wanbidder : gedichten

Dichtbundel met als thema de positie van de man in het #MeToo tijdperk.
Titel
De wanbidder : gedichten
Auteur
Elvis Peeters
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Poëziecentrum, 2020
69 p.
ISBN
9789056550981 (paperback)

Besprekingen

Een opmerkelijke gedichtenbundel, ‘De Wanbidder’ van Elvis Peeters. De bundel opent met circa 25 herkenbare, enigszins conservatieve gedichten. Daaronder bevinden zich zeer korte verzen, maar ook zeer lange. Het werk vervolgt met de sectie ‘#Ook ik’. In dit deel maakt de lezer kennis met moderne, maar nog steeds toegankelijke poëzie. Elk gedicht bestaat uit een soort poëtische inleiding, gevolgd door een meer inhoudelijk overdenking. In dit deel komt de seks nadrukkelijk in beeld. De ‘verdichte’ woorden haken ineen en op dit aspect leert men de dichter beter kennen. Elvis Peeters (pseudoniem voor Jos Verlooy) schreef enkele tientallen teksten: verhalen, romans, toneelteksten, kinderboeken en gedichten. Zijn woorden kunnen gevat zijn, zoals ‘Ontmaskerd blijk je een masker te dragen / De enige manier om je gezicht te redden’. Deze nieuwe bundel geeft aan dat Peeters continu op zoek blijft naar vernieuwing. Hij slaagt daar ten volle in, soms met een herkenbare passage, soms met enig weem…Lees verder

Over Elvis Peeters

Elvis Peeters is het muziekpseudoniem van Jos Verlooy (1957), afkomstig uit Grimbergen (Verbrande Brug), en tevens het schrijverspseudoniem van het duo bestaande uit Verlooy en zijn vrouw Nicole van Bael.

Biografie

Verlooy begon in 1982 bij de punkgroep Aroma di Amore die de finale van Humo's Rock Rally haalde.

Begin jaren 90 houdt hij zich meer bezig met schrijven. De eerste verhalenbundel verscheen in 1992 en de eerste roman Spa in 1998. Hij maakte ook theaterstukken. Een aantal van zijn boeken, vooral de recentere, werden geschreven door Verlooy samen met zijn echtgenote Nicole van Bael, maar het duo blijft gezamenlijk het pseudoniem Elvis Peeters gebruiken.

Verlooy is eveneens zanger van de muziekgroepen Wilderman, De Legende, Peeters en Angst en de Bange Konijnen.

Peeters schreef het voorwoord van de nieuwe vertaling van het Communistisch Manifest.

In 2016 won Peeters de Gerrit Komr…Lees verder op Wikipedia