Boek
Nederlands

Pinokkio : de ondeugende pop

Efteling (auteur), Iris Boter (auteur), Alessio Castellani (illustrator)
+1
Pinokkio : de ondeugende pop
×
Pinokkio : de ondeugende pop Pinokkio : de ondeugende pop
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bewerking van het verhaal van de houten pop Pinokkio, die zo graag een echte jongen wil zijn. Misschien kan de blauwe fee helpen? Prentenboek met sfeervolle, nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Pinokkio : de ondeugende pop
Auteur
Efteling Iris Boter
Illustrator
Alessio Castellani
Naar het werk van
Carlo Collodi
Taal
Nederlands
Uitgever
Kaatsheuvel: Efteling, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789000350445 (hardback)

Besprekingen

Prentenboekbewerking van het klassieke Italiaanse verhaal, waarvan alleen al in het Nederlands meer dan 200 versies bestaan. In dit grootformaat prentenboek wordt in krap 750 woorden het verhaal van Pinokkio samengevat in een Efteling-versie met Anton Pieck-achtige tekeningen. De naam van de oorspronkelijke auteur wordt dan ook nergens vermeld. Een arme houtsnijder wil een zoon, de fee verandert een stuk hout in de pop Pinokkio, hij gaat naar school, loopt weg, krijgt geld van de poppenspeler, gaat naar Pretland en valt in de zee, waar hij zijn vader Gepetto terugvindt in de buik van een monstervis. En ze leefden nog lang en gelukkig. De tekeningen zijn sfeervol en in stijl van de commedia dell’arte getekend, in roodbruine en blauw-groene aardetinten, en in lichtbauw wanneer de fee verschijnt; op de laatste pagina met een grote uitvouwpagina. Als eerste kennismaking met het verhaal bruikbaar, maar er zijn betere versies in prentenboekvorm, zoals die van Fabio de Poli (2010), die van Q…Lees verder

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties