Makkelijk lezen
Engels

The railway children

Edith Nesbit (auteur), John Escott (bewerker), Rachel Birkett (illustrator)
Drie kinderen verhuizen vanuit Londen naar het platteland. Ze wonen aan de spoorlijn waar ze allerlei avonturen beleven. Maar waar is hun vader gebleven?
Titel
The railway children
Auteur
Edith Nesbit
Bewerker
John Escott
Illustrator
Rachel Birkett
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Oxford University, 2008
72 p. : ill.
Aantekening
Veerenvoudigde uitgave (1000 woorden)
ISBN
9780194791281 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier een verhaal over drie kinderen die met hun moeder vanuit Londen op het platteland gaan wonen. Ze wonen aan de spoorlijn waar ze allerlei avonturen beleven. Maar waar is hun vader gebleven? Met cd waarop het verhaal wordt voorgelezen en zwart-wit illustraties. Niveau: onderbouw (1000 woorden). Vanaf ca. 13 jaar.

Over Edith Nesbit


Edith Nesbit (Kennington, 15 augustus 1858 - New Romney, 4 mei 1924) was een Engelse schrijfster en dichteres. Ze publiceerde kinderboeken onder de naam E. Nesbit. Ook was ze een politiek activist en was ze betrokken bij de oprichting van de Fabian Society.

Biografie

Edith Nesbit werd in 1858 geboren. Haar vader – agrarisch chemicus John Collis Nesbit (1818–1862) – stierf toen ze vier jaar oud was. Haar zus Mary leed aan tuberculose. Ter bevordering van Mary's gezondheid reisde het gezin door Frankrijk, Duitsland en Spanje. In 1871 vestigden ze zich in Halstead, Engeland. Toen Edith zeventien was, verhuisde het gezin terug naar Londen.

Op 22 april 1880 trouwde Edith met Hubert Bland, van wie ze toen zeven maanden zwanger was. Edith en Hubert kregen samen drie kinderen en Edith adopteerde twee kinderen die Hubert met een andere vrouw had gekregen. De moeder van die kinderen woonde bij hen in huis.

Edith Ne…Lees verder op Wikipedia