Dvd
Engels

Draken : race naar de rand. Seizoen 3 & 4

Draken : race naar de rand. Seizoen 3 & 4

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Hikkie, Astrid en de andere jongeren van het dorp Berk strijden tegen Viggo, Ryker en hun leger van Drakenjagers en ontdekken dat Viggo een Drakenoog bezit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Draken
Titel
Draken : race naar de rand. Seizoen 3 & 4
Uniforme titel
Dragons : race to the edge. Season three & four
Taal
Engels
Uitgever
Dreamworks, 2019
4 dvd-video's
Speelduur
ca. 9 u.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Duits Gebaseerd op de filmreeks Hoe tem je een draak Ondertiteling: Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands, Frans, Duits
EAN
5053083185572

Besprekingen

De gebeurtenissen in de Amerikaanse animatieserie ‘Dragons: race to the edge’ zijn gesitueerd tussen de bioscoopfilms ‘How to train your dragon’ (2010) en ‘How to train your dragon 2’ (2014). De eerste seizoenen van deze serie zijn uitgebracht onder de titels ‘Dragons: Riders of Berk’* en ‘Dragons: Defenders of Berk’*. De draken en de Vikingen op het eiland Berk leven nu in vrede samen. Hikkie, de zoon van hoofdman Stikkum, is de beste vriend van draak Tandloos. Samen met zijn vriendin Astrid en de andere jongeren van het dorp trainen ze hun draken en ontdekken nieuwe werelden. Ze strijden tegen Viggo, Ryker en hun leger van Drakenjagers en ontdekken dat Viggo een Drakenoog bezit. Emily Ashby (commonsensemedia.org) schrijft dat de serie zeer mooi gemaakt is. Zij vindt de toon vrij duister met spannende momenten en een echt gemene schurk en geeft 4 sterren en het predicaat ‘Great for families’. Vanaf ca. 9 jaar.