Boek
Nederlands
FBI-agent Corrie Swanson en archeoloog Nora Kelly onderzoeken de verdwijning van negen mensen die vijftien jaar geleden tijdens een backpackingtrip in de bergen van New Mexico verdwenen.
Titel
Berg des doods / Preston & Child
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Marjolein van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead mountain
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
347 p.
ISBN
9789021031101 (paperback)

Besprekingen

Een spannende thriller waarin de jonge FBI-agent Corrie Swanson samenwerkt met archeoloog Nora Kelly om te onderzoeken wat er vijftien jaar geleden is gebeurd toen negen bergbeklimmers niet terugkwamen van een winterse backpacktrip in de bergen van New Mexico. Op hun laatste kampeerplek werd een bizarre scene aangetroffen waaruit bleek dat ze de tent hadden opengesneden om blootsvoets hun dood tegemoet te rennen. Er werden destijds maar zes lichamen gevonden. Nu, vijftien jaar later, worden er nog twee lichamen gevonden. Swanson en Kelly gaan op zoek naar het laatste slachtoffer, maar hun zoektocht ontwaakt een lang sluimerend kwaad. Zeer toegankelijk en met vaart geschreven. Douglas Preston en Lincoln Child zijn de auteurs van de bekende 'Pendergast-thrillers' en de thrillers over archeoloog Nora Kelly. 'Berg des doods' is het vierde deel met archeoloog Nora Kelly en FBI-agent Corrie Swanson in de hoofdrol.

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks